AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Zanimljiva stvar da je ovaj auto skoro proso tehnicki bez skidanja kuke, iako plocica nije na svom mestu. Znaci to je najmanji problem. Mene vise muce ovi organi reda i zakona.

Nemoj da se zezaš da voziš ako nije upisana.Mene su zaustavili još tudj auto.

Vanredni tehnički koji naravno nećeš proći,skidaju se tablice a tebi kazna za učestvovanje u saobraćaju sa tehnički neispravnim vozilom ili kao ja usrecis dva skota u uniformi sa zelenom evropskom novčanicom da te puste.

Prošle godine sam radio atest za kuku.Ove godine na tehničkom sam morao da skinem ,samo "patrljak" na koji se kači šapa od prikolice.Ne znam da li piše u saobraćajnoj ali na papiru koji sam imao, dok mi nije bila urađena nova saobraćajna,stoji napomena da vozilo ima kuku.

Malo se ovde brkaju pojmovi, fabrička kuka je kuka ugrađena u fabrici prilikom proizvodnje automobila i ako nije "upisana u saobraćajnu" kontaktira se proizvođač od koga se dobije potvrda da taj automobil ima fabričku kuku, to zadnjih godina rade prilikom uvoza u AMS na homologaciji. Ako nije fabrička a nemaš atest bacaj i ugrađuj drugu. Npr VW u servisnoj knjizi ima nalepnicu sa šiframa a svaka šifra ima svoje značenje (tip motora, boja, dimenzije točkova, boja enterijera, volan, radio, centralna, kuka...) i po tome se može videti dali je auto imao bilo kakvih izmena u odnosu na fabriku.

Evo moja prica u vezi auto kuka.Odem da registrujem kombi na kome sam sam napravio kuku,naravno pred tehnicki pregled skinem kuku ,kada sam bio na tehnickom poznanik koji tamo radi a zna da vucem prikolicu sa kombijem me pita a gde ti je kuka ja mu kazem da sam je skinuo jer je radjena u kucnoj radinosti.On mi kaze idi vrati kuku,jer ti je upisana u saobracajnu,tako i uradim i registrujem.Dodje vreme da se registruje Jeep,na njemu fabricka kuka,sa plocicom ,knjiga od kuke sve u fulu,odem na tehnicki kaze nemoze nije upisana u saobracajnu,da napomenem prvi vlasnik kupljen auto kod nas.sidaj kuku....posle par dana odem u jeep-ovo predstavnistvo,kazi nemogu nista da urade po tom pitanju u papirima se vodi da je auto prodat bez kuke ,greska koju nemogu da isprave.Jedino resenje atest kuke iznova...

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока

Jedan bliski rođak je dao ljubičastu da mu ne ode vozačka dozvola kada ga je upecao radar jer mu je posao usko vezan za auto.Samo kad oni hoće da uzmu.

Kad je prekršaj sa sikadnjem tabli, potencijalno masnom kaznom ili ,,otimanjem" dozvole nije to tako premnogo. Još ako si daleko od kuće.
Tri godine su me držali u neizvesnostu zbog prekrsaja 21 km vise u naselju. Nisu hteli pare a sledovalo me mesec dana odmora od djevreka. A nemam sluzbenog vozaca . Na kraju sam platio 5000 dinara 34 meseca posle prekrsaja. Da su hteli pare eto 50 evra u ruke i bar nema sekiracije.

Radim na tehničkom pregledu i stvari stoje ovako :ako je auto od 2011 pa na dalje onda ima onu euro kuku koja se automatski skida ili koja se povezuje sa dva šrafa e sad ako u ABS-u piše da ima kuku i tehnički piše isto. Pod kukom ne spada samo kugla, lula ili kako neko kaže patrljak neć i šina koja je pričvrščena za auto sve je to u kompletu uređaj za vuču ili ti kuka. Čak i ako imaš kuku na tehničkom a i u saobraćaju kuka, lula, patrljak mora biti skinut. Kako je neko prošao sa kukom na tehničkom neznam ali 100% znam kako će proći taj tehnički kada im inspekcija bude gledala fotografije. Ovo važi za vozila posle 2011g a ako je vozilo starije od 2011 mora da poseduje atest i ne mora da se skida jer nije rasklopiva. A za vozila registrovana do 31.12.1989 nemora ni atest niti mora da se skida. Uf zaboleše me prsti;)

Ljudi, treba mi savjet šta da radim. Imam opciju da dam svog Golfa 4 iz 2001. godine, motor je 2.0 sa 85kW, ima plin, prešao 334.000km za Skoda Superb 1.9TDI 77kW iz 2006. godine uz doplatu od 1500 EUR. Skodu sam pregledao i vozio, nisam joj mogao naći zamjeru, izgleda jako dobro, ide dobro i nema ulaganja. Pare imam ali ne znam ipak šta da radim. Iskreno, treba mi veće auto, G4 je tijesan i ima mali gepek zbog plina. Šta bi vi uradili?

EDIT

Ovo je ta Skoda

Poslednja izmena:
Meni se cini da je to slabo motorce za toliki auto. Sto se gepeka tice, jeste veliki, ali dzaba kad se otvara samo limeni deo pa ne mozes da ubacis neke glomazne stvari.

Jeste to velika mana gepeka, isto sam primijetio kada sam je pregledao. Ogroman je on, ladno troje ljudi uguraš unutra ali mali ulaz. Motor nema konjažu ali ide sasvim lijepo pa mi to nije neka mana. Gepek jeste velika mana. Sutra idem da pogledam jedan BMW E39 525i, isti problem sa gepekom ali tu motorčetu ne fali snage, 192KS iz 6 cilindara, trebalo bi da vuče samo tako.

Ма само затамни стакла да се не види ко вози и удри по гасу. Неће смети да те зауставе

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Jeste to velika mana gepeka, isto sam primijetio kada sam je pregledao. Ogroman je on, ladno troje ljudi uguraš unutra ali mali ulaz. Motor nema konjažu ali ide sasvim lijepo pa mi to nije neka mana. Gepek jeste velika mana. Sutra idem da pogledam jedan BMW E39 525i, isti problem sa gepekom ali tu motorčetu ne fali snage, 192KS iz 6 cilindara, trebalo bi da vuče samo tako.
Kod vas nije skupa registracija za vece kubikaze ?.

Ljudi, treba mi savjet šta da radim. Imam opciju da dam svog Golfa 4 iz 2001. godine, motor je 2.0 sa 85kW, ima plin, prešao 334.000km za Skoda Superb 1.9TDI 77kW iz 2006. godine uz doplatu od 1500 EUR. Skodu sam pregledao i vozio, nisam joj mogao naći zamjeru, izgleda jako dobro, ide dobro i nema ulaganja. Pare imam ali ne znam ipak šta da radim. Iskreno, treba mi veće auto, G4 je tijesan i ima mali gepek zbog plina. Šta bi vi uradili?

EDIT

Ovo je ta Skoda

Ja sam imamo b5.5 i sad ga vozi moj burazer,a on i superb su skoro identicni,Skoda ima malo vece medjuosovinsko rastojanje. Ako je auto u dobrom stanju,ne bi se razmisljao,golf 4 je dobar auto ali je igracka za Superb,a pogotovo sto je taj 1.9tdi 77kw najbolji motor ikad napravljen.

Nazad
Vrh