AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Jedno pitanje ak možda neko zna:koji je prvi cilindar kod traffic ali vivaro 2.0dci.Obično je prvi sa strane razvoda ali kod renoa sam nešto čuo da je prvi sa strane zamajca.Trebam zamjenit injektor,treči po testeru nešt sere pa da budem pravog zamenuo.Da ne radim dvaput.

Sad sam malo istrazivao i mislim da je start/stop sistem. Odnosno da ga automatski gasi i pali na semaforu. Bar sam ja tako razumeo.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje ak možda neko zna:koji je prvi cilindar kod traffic ali vivaro 2.0dci.Obično je prvi sa strane razvoda ali kod renoa sam nešto čuo da je prvi sa strane zamajca.Trebam zamjenit injektor,treči po testeru nešt sere pa da budem pravog zamenuo.Da ne radim dvaput.
Neznam koji je prvi , ali nije lose uraditi test prelivanja pa ces biti siguran koja dizna je najlosija . Taj test mozes i sam uraditi.

KOd mene na Daciji renault motor 1.4 mpi prvi cilindar je do zamajca

Hvala na odgovorima.Več sam ga popravio ali ipak sam dvaput radio.Pre tri meseca sam jih menjo-dve novi i dve stari ali ispitane kod majstora.Do sad bilo ok a opet je počeo palit stop i tester je pokazo treči cilindar (po testeru je treči od razvoda).Prvo ja zamenim drugu jer treča je bila nova.Odem na probu i ku.ac opet pali stop onda izvadim treču novu i stavim onu drugu staru koju sam pre izvadio i auto radi ok.Nova dizna od 240 eura crkla posle 3000km.Opel mi se zamjerio i več je na oglasu.Nikad više Opel kod mene.

Тиха патња. Мада је цена бензинаца сада прихватљива за 2005 -2007 годиште. То ми је следећа куповина ако буде пара на гомили.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Poceo malo da mi curka prednji amortizer, pa me zanima ovo sto se kod nas prodaje za 50e po komadu, valja li to, i uopste sta uzeti mislim na brend, onda uljni ili gasni, i tako to , uopste. Ili mozda uzeti u svabiji, koliko vidim i tamo ima za od 20e pa do par stotina. Mora li u paru ili moze i jedan, inace u pitanju je prednji i auto je mk5.

Poceo malo da mi curka prednji amortizer, pa me zanima ovo sto se kod nas prodaje za 50e po komadu, valja li to, i uopste sta uzeti mislim na brend, onda uljni ili gasni, i tako to , uopste. Ili mozda uzeti u svabiji, koliko vidim i tamo ima za od 20e pa do par stotina. Mora li u paru ili moze i jedan, inace u pitanju je prednji i auto je mk5.
Koji god da uzmes mijenjaj oba.Amortizer nikako ne valja mijenjati jedan po jedan.

Sent from my M2006C3LG using Tapatalk

Zaboravih da pitam.Ima li bilo ko da se usrecio sa 2.5tdi od 132kW? Zbog posla mi treba nesto sa 4x4 a quattro Audiji tu najbolje odgovaraju no zamalo je nemoguce naci quattro sa drugim motorom.

Sent from my M2006C3LG using Tapatalk

Kazu da su kod tih novijih od 163 i 180ks kao resene te boljke koje su imali prvi modeli od 150ks, mada opet, sve zavisi na kakav primerak natrcis. Kupovina tog 2.5 tdi je velika lutrija. Ne znam koji Audi gledas, ako gledas a6 c5, jedini izbor sem tog 2.5 tdi a da je uparen sa quattro pogonom je 1.8t, jos sa plinom je dobra kombinacija. Kod a4 b6 mozes i da naletis i na 1.9 tdi quattro sa 6 brzina, koji je isto dobar i proveren motor.

2.7 i 3.0 tdi su se ugradjivali u novije modele od tih u koje je 2.5 koji kolega razmatra, i svakako su puno bolji izbor od tog nesrecnog 2.5, ako budzet dozvoljava.

Sent from my ONE A2003 using Tapatalk

Licno ne znam, ali majstor koji nama odrzava vozila tvrdi za 2.5tdi da je odlicna masina u koliko se sve menja na tacno odredjen broj km.
Kad smo razmatrali kupovinu 2.0tdi, 140 ks, podrzao je..

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nikad ne bih prežalio platit registraciju 500+e
Mlogo mi to
A opet potrošnja 2,5_3,0
Reći ću da često vozim onog touarega što sam pominjao u temi, moje penzionerske vožnje troši 11_12l

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Nazad
Vrh