AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Kad smo kod klime, klima hladi lepo ali na svaka 2-3min gasi kompresor i posle minut opet ga pali i tako u krug, i na LO isto. Punio je pre 3 god.
Neko kaze nema freona, sta vi mislite?
Kod mene bio isti slučaj, ispostavilo se da je u pitanju začepljen hladnjak...

U međuvremenu, stigla prinova. Boxer, 2.2. HDi, 110kw, 2016.
Pazite kilometražu. 🤣

Da je taj kombi dosao kod nas imao bi 108.000km i vozila baba do pijace kada ide po paradajz i papriku.

Da li znas podatak koliku maksimalnu nosivost prikolice moze da vuce po papirima?

@bojcetic ovaj je samo jedan iz flote od 40-ak vozila, svi su kupljeni u HR, i prodani švercerima u HR, sad ih vidim na oglasima sa po cca 200 000km, a ima ih koji su prešli po 900 000... Gazda firme inače ne prodaje otpisana vozila pojedinačno, imao sam sreću da je meni pustio jednog.
Za vuču prikolice potrebna je B+E kategorija i tahograf, a ukupna masa prikolice je ja mislim 750kg, ali nemoj me držati za riječ.

Da cim prelazi 3.5t mora tahograf.
@AcA OPEL
Firme koje kupe takva vozila koja nemaju tahograf to se ne gasi. Drugar je vozio par meseci ceradu do 3.5t dnevna kilometraza je bila 500-800km. Renault Master je u pitanju bio. Na oko je bio odlican sto bi rekli u oglasima NOV NOV a koliko je presao ne zna se, jer su ga kupili i oni polovnog iz Poljske. Dobro je sluzio drugara bez ijednog kvara za tih 4 meseca. Potrosnja sa 3.5 (4.5t) je bila zakucana na 10l/100km.

Hoces da kazes da je neko za 4 godine preso 900 000 km? Kako!?
Pa prođe se to, pogotovo sa dva šofera, nije to ništa. Samo se mi tješimo da smo baš mi kupili polovan auto sa malo kilometara...
Ovaj moj je možda manje prešao jer je po servisnoj knjizi čak bio i dosta u radioni. Sad je na njemu drugo kvačilo, treći mjenjač, i treća turbina.
Dizne, pumpe, hladnjake i ostale tričarije mijenjaju svaki čas.
U biti, goli motor prevali milju ko od šale, ali sve ostalo oko njega i na njemu pocrka više puta u toku vremena...

Ma on je veličine kutije za cipele, 6 brzina, i kad se to gari 200kkm po autoputu, jednostavno ga sahrane, a izgleda da ga je jeftinije zamijeniti nego reparirati. Kvačilo duže traje kad nema puno mijenjanja brzina, papučica izgleda ko nova...
Isto sam vidio da je repariran turbo trajao veoma kratko, a bio je rađen kod našeg ponajboljeg majstora.

Neki dobar majstor ili servis Zrenjanin, Kikinda i okolina? Trebao bi da radim veliki servis na Astri i da se pregleda malo auto , a ne znam gde da oteram, da se uradi ljudski, posto prethodni majstor je odradio katastrofa..

Poslato sa EML-L29 pomoću Tapatoka

Hoces da kazes da je neko za 4 godine preso 900 000 km? Kako!?
Ти камиончићи су сад тренд у европи у шпедицијама,јер наравно немају тахограф и вози се нон стоп.Пољаци су ту главни,па иду Румуни,чак доста Српских фирми има сад таква возила,највише сам виђао из Чачка фирме које врше тако шпедицију по целој Европи.

Nazad
Vrh