AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Kakva je sad procedura prilikom prodaje auta ?
Radi se o tome da je auto prodan u komsiluk, vrednost na ugovoru je 10 000din. Ko treba da se javi poreskoj kupac ili prodavac ? Auto sad realno vredi oko 1000e.

Zašto bi prodavac plaćao porez na prenos?
Kupio sam 5_6 auta, motocikala, uvek kupac plaća porez
I kad sam prodavao, pošalje mi tablice saobraćajnu i očitanu ličnu kartu
Ja napravim ugovor u agenciji, overim kod notara 700_800 din i odjavim i sve mu pošaljem nazad
On overi kod svog notara, plati porez, uradi tehnički i ide da registruje

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Rekao sam da je u praksi drugačije, ali zakon za obveznika plaćanja poreza za kupoprodaju računa uvek prodavca.
Ako si prodavao, video si da kupac piše tvoje ime na uplatnici.
Ako si kupovao, na uplatnici si pisao prodavčevo ime..
Video si i ako si kupovao/prodavao nekretnine..
Pogledaj zakon o obligacionim odnosima..

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Ako ste napravili kupoprodajni ili ugovor o poklonu onda mora da se plati porez i za to imate rok od nekoliko dana od sastavljanja ugovora (10 ili 14 dana ne secam se tacno) I kupac placa porez. Prenosio sam auto pre mesec dana i nisam pisao ime prodavca na uplatnici koliko se secam.

Jesam prodavao, ali kod notara potpisali i on otisao na tehnicki. Nigde se dalje nisam pojavljivao. Ne bih samo da mi stigne neka kazna ili slicno.

Da mu nisi ti dao samo ovlascenje? Jer ako ste pravili kupoprodajni ugovor od notara treba prvo da ide da plati porez i dobije potvrdu da je porez placen i tek tad moze da ga registruje na svoje ime.

I ako ti stigne kazna poneseš taj ugovor od notara ugovor na sud!!!!!
Ja sam taj problem imao 11 kazni za parkiranje u ns
Sreća imao sam ugovor overen kod notara
Poneo ugovor na sud i rešeno sve
Auto bio registrovan tek 5_10 dana i kao ajde samo ugovor pa će prevesti bez mene na sledećoj registraciji i morao je menjati tablice mi imamo BP
Kad meni počele kazne stizati

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Kao sto Mirosti napisa uvek je prodavac duzan da plati porez, ali u praksi kupac placa. Zato se zadnjih godina prave ugovori o poklonu gde kupac, odnosno poklonoprimac placa porez kod sebe u poreskom na svoje ime. Od overe ugovora rok za placanje poreza je 15 dana.
Rade se cesto i ovlascenja gde kupac moze da vozi, registruje ili prenese vlasnistvo na trece lice i odjavi vozilo. Onda se samo overi ovlascenje, a porez se ne placa.

Moze da registruje samo ako ima ovlascenje. Ako porez nije placen onda auto i ne moze da prenese na svoje ime, a samim tim ni da ga registruje. Po svemu sudeci vi ste overili ovlascenje, a ne kupoprodajni ugovor.

Može u ugovor napisati i da kupac pod imenom xy može da otuđi i da produžava registraciju bez vlasnika auta i to prolazi bez problema. To je kao ugovor i punomoć u jednom.

Spreja protiv pacova u autu??? Si dobro napisao a ja dobro procitao? :oops: Otkud pacovi u kolima? Mislis da se ne uvuku kod motora negde?

Видећеш кад се уселе у ауто. Изгрицкају жице па почну светла и брисачи сами од себе да се пале. У сред ноћи није свеједно.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Nazad
Vrh