AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Salio sam se, da se neko ne bi nasao uvredjenim. Obicno svaki ima odredjene mane i vrline.
Na G je po meni najveca mana limarija...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Sta znam, po meni limarija na G je ok. ogromna promena na bolje u odnosu na prethodnike
Moja je 2002, pere se dva puta godisnje, tek po malo se negde nazire korozije sto za punoletan auto se moze i ocekivati

Astre su uvek jurile golfove da ih stignu, i nikada to nisu uspevale.
Ali to je imalo pozitivnih stvari, jer su tako u nečemu i prevazilazile golfa recimo udobnost.
Astra G je po meni vrlo zahvalna, i sa onim motorom 2.0dti je neizderiva, poznajem čoveka koji je prešao 700000 sa njom.

Astre su uvek jurile golfove da ih stignu, i nikada to nisu uspevale.
Ali to je imalo pozitivnih stvari, jer su tako u nečemu i prevazilazile golfa recimo udobnost.
Astra G je po meni vrlo zahvalna, i sa onim motorom 2.0dti je neizderiva, poznajem čoveka koji je prešao 700000 sa njom.
Planiram da uzmem neku astru karavan za sve i svasta. Znaci taj motor da gledam?

Jedini kvar koji taj motor eventualno može imati je neka glupa elektronika na boš pumpi, rešava se za 100e, i onda si spreman za milion km.
Taj auto je toliko rasterećen sa tim motorom da bukvalno između izmena ulja nema potreme otvarati haubu.
Jedino gde ga G4 šije je obrtni moment na malim obrtajima i start, ali kada pređe 2500 obrtaja ide dosta bolje od golfa.
Kao radni auto, teško da ima bolja opcija..

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Da ide bas bolje od VW PD necu se sloziti nikad, (nemam ni jedno ni drugo, vozio sam i jedno i drugo) da ne pominjem 4 sa 150ks,ali ne zelim ici u raspravu.
Ne znam po kojim osnovama sije golfa 4 sem po udobnosti??
Uporedite cene u oglasima..

Ok, PD jeste bolji, ja ga vozim, ali običan tdi sa pumpom nije.
2,0 dti je mrtav do 2000 obrtaja, ali kada uključi turbinu na auto putu je jači od golfa sigurno.
I jedno i drugo su matori krševi od 20 godina, i kod golfa se ne dobija ništa više za duplo više para.
Ja bih radije za tih 1000€ razlike prešao besplatno 15000km..
Vozio sam ford mondeo skoro 10 godina i prešao preko 100000, nisam hteo kupiti passata koji je koštao duplo više. Uštedeo sam toliko da sam kasnije kupio sharan, ali samo zato jer nije bio skuplji od konkurencije.
Nikad nisam hteo voziti G2 jer je bio neopravdano skuplji od drugih auta iste klase(naprimet japanaca)

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Kod starijih polovnjaka ne implicira da je skuplje i bolje . Jedan od najvaznijih faktora za cijenu auta do 3 4k evra je njihova masovnost i potraznja za polovne dijelove . Npr golf 4 donji prag cijene mu drzi to sto moze dosta da se dobije i brzo kada serasturi u dijelovi . Necu da kazem da nije izdrzljiv auto ali i ovo...

Astra G je solidan autić, matori ga vozi sigurno 10 godina 2002 god, limarija je dobra, pocinkovana, ima samo na jednom mestu malo površinske rđe na dnu ruba, ništa strašno, 1.7 dti, japanac, ima snage, ali je malo lenj i bez kvarova. Elektronika boš pumpe isto mana, nije preterano skupa popravka, ali je nezgodna stvar kad se pokvari u putu (pogotovo iza krivine, pa te još neko pride udari od pozadi). Oko motora i menjača nikad ništa pipano, uglavnom redovno održavanje i to je to. Ja vozim Megana isto godište, uložio sam u njega dosta para (bio je malo zapušten kad sam ga uzeo), ali mi se više sviđa za vožnju od Astre, mnogo je živahniji i udobniji.

Kada sam na Vectri B 2.0 Dti uradio čiptuning auto se ne može porediti,probao sam mnoge druge marke auta ali moja sad otkida u poređenju sa mnogo novijim autima iste klase i priblizne kubikaže.Naravno odmah je urađen i EGR off,nisam terao na dyno test ali cenim da je jača za 20-30 konja,potpisuje se u trećoj:giggle:

Na astri pocinkovan lim???
Mora da nisam bio na tom casu
3 drgara voze astre, dobro sam upucen u taj auto.

Mozda je moj subjektivni osecaj, ali meni je Astra G bas neudobna, cak i od golfa 4, mada nije ni on ladja. Imamo kuci punta tako da ne vozim neki besan auto. Isto opel Corsa C tog godiste mi je neudobna, vozio sam se u njoj i napred i pozadi, pozadi je uzas, gora od punta, a sa puntom sam se vozio do grcke pozadi. Vec posle opeli su puno udobniji, doduse i golf 6-7 je puno udobniji od cetvorke.

Vozim već par godina Vektru C,1.9 cdti,150 ks,automatik.Ide kao mutava i prostora u gepeku koliko hoćeš.Imao sam na njoj problem sa menjačem al mi to rešio komšija.

A vw je tvrdji i neudobniji od konjske zaprege tako da ni jedan ni drugu nisu nizasta osim ako ti ne treba mazga za tovarenje.

Na astri pocinkovan lim???
Mora da nisam bio na tom casu
3 drgara voze astre, dobro sam upucen u taj auto.

Ne Deks, ti samo verujes da si dobro upucen. Svaka astra G je pocinkovana. Secam se kad su pocele da se pojavljuju kod nas kako su neki drugari tvrdili da nije pocinkovana. Ja reko tom drugaru sto je prvi kupio da mi dozvoli da je zagrebem. Da bi im dokazao zbog opklade. Ali nije hteo da dozvoli i ostade nekako nereseno.

Nazad
Vrh