MOMOSARIC
Član
Sjecam se kad se pojavila astra g bio je bilbord kod nas sa natpisom hrdja kao riba u vodi. Znamo svi zasto su morali tako da reklamisu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Slazem se sa ovim. Vozio sam se u nekoliko primeraka, sve su bile krute ko konjska zaprega, cetvorka je bolja po tom pitanju. Sto se tice dileme, dti vs tdi. Taj 2.0 dti je motor na lanac, i sto neko rece njemu odlazi samo bosch pumpa, tj elektronika iste. Veoma izdrzljivi i robusni motori, za nijansu vise trose od tdi-ja, pogotovo u tezim automobilima (Vectra, Zafira), grublji rad imaju. Licno bih radije uzeo tdi od 90 ks ili 110 ks sa bosch pumpom, nesalomivi motori. Ako ne mora bas dizel, sto se Astre G tice, najbolja kombinacija je 1.8 16v 125 ks + plin. Perfektan motor.Mozda je moj subjektivni osecaj, ali meni je Astra G bas neudobna, cak i od golfa 4, mada nije ni on ladja. Imamo kuci punta tako da ne vozim neki besan auto. Isto opel Corsa C tog godiste mi je neudobna, vozio sam se u njoj i napred i pozadi, pozadi je uzas, gora od punta, a sa puntom sam se vozio do grcke pozadi. Vec posle opeli su puno udobniji, doduse i golf 6-7 je puno udobniji od cetvorke.
Ista situacija sa 1.7 motorom, ima 75 ks, dok moj Reno 1.9 dti ima 80 konja, mnogo bolje prima gas i nema tu turbo rupu ispod 2000 obrtaja.Dajes gas ona se vuce dok ne prebaci 2000 obrataja, a posle vec brise.