AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Sjecam se kad se pojavila astra g bio je bilbord kod nas sa natpisom hrdja kao riba u vodi. Znamo svi zasto su morali tako da reklamisu

Nista mi ne pricaj, zakasivao sam nekad sa kadetima. Zanimljiva stvar da je vec astra F imala dosta bolju limariju i sa njom mi samo jedan rub pravio problemcic, ali nista strasno.
Imam sad G II koji koristim kao radno vozilo i limarija fabricka sa par problemcica i jos uvek prva farba. Ali zato ostalo...

Kod sve 3 su astre trule!! Kupljene iz uvoza u "ekstra" stanju... tek kad se pocne odozdo zavirivati moze se videti, jedna je slupana, kod rezervoara bila rupa moja pesnica prodje kroz nju!
Oke, mozda gresim, ne tvrdim da sam u pravu, kako truli kad je pocinkovan lim???
Imao sam audi b4 ee taj auto ima pocinkovan lim bio je '93 i zdrav kao celik!!
Nisam znao na kolima sta su rubovi, pragovi, krila, solje amortizera koje prolaze kroz koseve u gepek itd dok oni nisu poceli voziti opel.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Sam si dao odgovor kad si napisao: "iz uvoza "ekstra" stanje". Poplavljane, cukane, a onda nasminkane i utopljene kod nas. Ja sam se recimo nagledao trulih G IV i audi b4, ali to ne znaci da nisu pocinkovani.

Pocinkovana su sada sva vozila. Mozda Dacia prvi modeli nisu bili, ali nisam ni to siguran.

Koliko ja znam Astre se cinkuju od 2000. god, ove ranije nisu pocinkovane. A pocinkovana limarija hoće da rđa svakako na mestima na kojima je auto bio udaran, pa peglan, jer tu cink puca i nakon nekog vremena može da počne da rđa.

Ovde ima jedna G kupljena nova, one zadnje serije "Clasic"sto su davali bas povoljno sa 1,4 benzinskim motorom
e ona je trula gore od nekada kadeta, sta je tu u pitanju nemam pojma

Ima i ovde jedna takva sa dizel motorom.Više je kod majstora nego što se vozi a ima i jedna sa benzinskim motorom , stanje kao čaša.

Moja je Riselsheim 1.4 enjoy oprema + easytronic 18200 sa pdv placena 2007 godine. Limarija za sada nigde nisam primetio rdju.

Onog Pasata dosta retko vozim, ali nekad se desi da upali i ugasi se sija neka lampica od alarma, opet upalim i nastavim
I to samo kad se vadi ključ
Retko se desi recimo 1 put mesečno ali me nervira

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Ovdje se poredi cinkovanje sasije, tj njenih dijelova, na ovim novijim autima, i cinkovanje od prije 30 godina. Pa to je k'o **greška i oko.
Recimo,'' jaje'' iz 1988 godine i pasat iz 2007, pa to je ne uporedivo.

Mozda je moj subjektivni osecaj, ali meni je Astra G bas neudobna, cak i od golfa 4, mada nije ni on ladja. Imamo kuci punta tako da ne vozim neki besan auto. Isto opel Corsa C tog godiste mi je neudobna, vozio sam se u njoj i napred i pozadi, pozadi je uzas, gora od punta, a sa puntom sam se vozio do grcke pozadi. Vec posle opeli su puno udobniji, doduse i golf 6-7 je puno udobniji od cetvorke.
Slazem se sa ovim. Vozio sam se u nekoliko primeraka, sve su bile krute ko konjska zaprega, cetvorka je bolja po tom pitanju. Sto se tice dileme, dti vs tdi. Taj 2.0 dti je motor na lanac, i sto neko rece njemu odlazi samo bosch pumpa, tj elektronika iste. Veoma izdrzljivi i robusni motori, za nijansu vise trose od tdi-ja, pogotovo u tezim automobilima (Vectra, Zafira), grublji rad imaju. Licno bih radije uzeo tdi od 90 ks ili 110 ks sa bosch pumpom, nesalomivi motori. Ako ne mora bas dizel, sto se Astre G tice, najbolja kombinacija je 1.8 16v 125 ks + plin. Perfektan motor.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Ja sam imao 1.8 16V 125ks u astri F. Laka karoserija pa je isla kao nevreme, a malo trosila i ulje joj nikad dolio nisam. Da sam preso na G isto bi samo taj motor trazio. A kod ovih 2.0 DTI me mnogo nervira sto je Mirosti vise puta naveo da su mrtve ispod 2000 obrtaja. Dajes gas ona se vuce dok ne prebaci 2000 obrataja, a posle vec brise.

Tako je, i ja imam taj 2.0 dti u astri G i kada predje 2000obrtaja poteze dobro, odrzavanje jeftino... ali ipak mislim da je vw 1,9 tdi bolji motor i uvek su imali bolji dizel motor ali zato opel ima bolje benzince, i pre 40god i sad...
Takodje u ostrijoj voznji su stabilniji, bar ovi stariji modeli koje sam vozio
secam se pre kao mladic ulazio sam sa kadetom 150 u jednu krivinu u kojoj je golf 2 odizao zadnji levi tocak na 130

Opasan je recimo 1.9 TDI 130 KS, ali postoji sumnja da su ti motori ustvari dosta jaci. Samo su iz nekog razloga zavedeni na 130 KS, a navodno 145 KS-150 KS.
E sad me Drobac podseti. Imao kolega G 2.0 DTI i 1.7, ne znam oznaku, ali 75 KS. Limuzine obe i ova 1.7 startnija iz mesta.

Nazad
Vrh