AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Slažem se da je Google Maps najbolja kada treba nešto da se nađe u gradu pod uslovom da korisnik ima mobilni internet, bez mobilnog interneta nema svrhe koristi Google Maps jer je po mom mišljenju offline opcija komplikovana i nepotpuna. Google Maps ne preporučujem za bilo kakvo putovanje van matične države, niti neke kompleksnije relacije.
Za putovanje u inostranstvo HereWeGo i iGo su najbolje besplatne varijante, koriste iste mape. Naravno, ko zna da ubaci iGO na telefon ili navigacioni uređaj.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Zasto ne u inostranstvu?Aktivno sam je koristio u Rumuniji i pre neki dan u Budimpesti 😁 u Budimpesti sam do tad bio u tranzitu i ovaj put sam imao par mesta da posetim Google maps sve odradio, cak zaobilazio i guzve i radove.Dakle u totalno nepoznatno, a 3 dana kotistio i potrosio minimalno onih VIP 3gb za roming.

Stranci mnogo koriste Google maps pa i salju feed back-ove tako da i guzve su sa velikom tacnoscu.

Uz to Google ima i timeline pa mozes da ih napunis bitnim adresama.Svako jutro mi menja rutu za posao kad sam u Bg-u uskladu sa guzvama i to radi poprilicno tacno.

Šta ako idem u inostranstvo samo na jedan dan i nemam mobilni interneta? Kako da se oslonim na Google Maps onda?
Napisao sam zašto ne preporučujem Google Maps u inostranstvu, jer zahteva mobilni internet da bi aplikacija radila u potpunosti.

Što je problem pristup internetu u inostranstvu? Na prvoj pumpi poslije granice se kupi prepaid sim kartica i stvar riješena. Mnogo jeftinije, a nema brige da će biti nekih velikih nepredviđenih troškova.
Ko ide češće kupi jednom i miran godinama, a i kad se ide samo povremeno nije neki trošak.

Šta ako idem u inostranstvo samo na jedan dan i nemam mobilni interneta? Kako da se oslonim na Google Maps onda?
Napisao sam zašto ne preporučujem Google Maps u inostranstvu, jer zahteva mobilni internet da bi aplikacija radila u potpunosti.

Nas je do Grcke vodila Google offline mapa bez greske.

Što je problem pristup internetu u inostranstvu? Na prvoj pumpi poslije granice se kupi prepaid sim kartica i stvar riješena. Mnogo jeftinije, a nema brige da će biti nekih velikih nepredviđenih troškova.
Ko ide češće kupi jednom i miran godinama, a i kad se ide samo povremeno nije neki trošak.
Nije problem pristup internetu. Primer jedan, idem relativno često u Bijeljinu, i okolne gradove na par sati. Da li moram da kupujem prepaid karticu i ubacujem u telefon svaki put? Lakše mi je da koristim neku aplikaciju sa skinutom mapom države, u ovom slučaju je to HereWeGo ili iGO. Ne treba mi live update saobraćaja, tako da ne uzimam prepaid karticu.
@Dobrinčan koji je postupak kada želiš da koristiš GMaps u offline modu? Ovaj na fotografiji?
00ed4e07b05e03f35e63e1893add318c.jpg

Sad svaki operater nudi i roming gb, ja u VIP imam 3GB Interneta za roming i za osmovno je i vise nego dovoljno.

A kao sto kaze Dobricanin offline je isto oke opcija za OD-DO, nema azuriranja ali da te dovede do adrese savsim oke, bolje od bilo koje navigacije

Azuriranje guzve funkcionise na osnovu brzine kretanja android telefona kojima je upljena lokacija. Nema tu sta ko da salje svojevoljno feedback. Porede se realna brzina i brzina maksimalno dozvoljena na putu. Algoritam kaze da ako je brzina kretanja ispod 1/4 od maks onda je crveno, za zuto ne znam definiciju

Ovde mi je interesantna cena ulja Castrol od 900 din.
U Nemačkoj je 5litar kanta 59€, što izlazi skoro 12€, tako da mogu misliti šta se to ovde prodaje.
Da ne bude zabune, i ja kupujem ovde, doduše od ovlašćenog uvoznika i plaćam slično, ali je činjenica da verovatno dobijamo ko zna šta.
Baš zbog upitnog kvaliteta promenim ulje između 9k i 10k kilometara, iako je fabrika rekla na 15000km.

Pre putovanja skinuo sam koordinate sa gugl mapa i ubacio u navigaciju. Sreca sto sam pre puta pregledao rutu, bila bi omasila do 30km. Koordinate na gugl mapama nisu precizne. Sad uzimam koordinate sa windy-a, tacne su u santimetar.

Jedan pokusaj pojasnjenja ovog posta sto je kolega mirosti pisao a u vezi razlike maloprodajne cijene castrol ulja u Njemackoj i ovde i uopste mloprodajne cijene dijelova . U ovom poslu sam 20ak godina pa mislim da sam kompetentan . Generalno je mnogo manje kopija na nasem terenu nego nekad . Glavni razlog izmedju velike razlike u maloprodajnim cijenama npr ulja u Njemackim prodavnicama ,pumpama i garazama je u mnogo vecim njihovim troskovima tj bruto platama zaposlenih , taksama, porezima na dobit , zakupima prostora pa i ocekivanim prihodima nego ovde . Jedan od dokaza je pogledaj cijene tog istog castrol ulja u toj istoj Njemackoj na internet trgovinama npr ebay. Toliko.

Neki lik ubacio 100 mobilnih telefona sa ukljucenim google mapama, gde god bi stao,usporio mape su izbacivale guzvu na putu. Skoro bilo na tv-u..

Zato sto radi na principu brzine onoga ko koristi pa cim malo sporije ide odmah odlazi ruta u crveno.Evo pogledaj sad Beograd 😁 pred svakim semaforom crvena ruta, a guzve nema ni na 70% tih ulica.Cak i obilaznicu baci u crveno cim se vozi 50km/h.

Sto se mene tice here we go je super, radi ofline, pronalazi sve puteve.. Inace ona je poboljsana I Go aplikacija koju je od nokije kupila neka autokompanija...

Nazad
Vrh