AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ja sam danas na fiat cromi osetio da mi je auto nekako promenuo zvuk motora i iza se pojavio neki crni dim, oterao auto kod majstora on mi kaže da mi puklo crevo od turbine

1.9 tdi PD ima veliki obrtni moment za svoju snagu. To je verovatno zato sto je glava sa 2 ventila te je tesko ostvariti protok pri vecim obrtajima. Da je 4 ventila imali bi po 20ks više, ali isto bi vukli u srednjim obrtajima

Dobri su i ti opeli i vw naspram mog "dede" taj ima tu "rupu" u ubrzanju do 4.5k obrtaja, a posle oće da se raspadne... Koliko god stiskaš , nebitno da li uzbrdo ili nizbrdo on isto "navlači",tj mrtvo puvalo... :) w124 e250d

Ja tu mečku vozio pola godine, i otarasio se. Daleko mu lepa kuća.
Kada sam kasnije pitao dugogodišnje vlasnike, jugošvabe, kako voze takav auto, kažu to je poseban stil vožnje za koji treba obuka i navikavanje. Reko' neka 'fala..

Mirosti u pravu si, to je poseban stil vožnje, ja ga ne mislim menjati dok sam živ... :)
Mada kao drugi auto, za svadbe i sahrane, i ostale momente.. Za svaki dan ipak nešto malo savremenije...

Smisao šta sam na početku hteo da kažem u vezi astre i golfa, kako nije toliko ni bitno za jednog prosečnog korisnika koji je brži, ili bolje vuče, nismo klinci pa da idemo na 400m,sasvim je dovoljno za većinu koliko su brzi, pa rekoh da se našalim na račun "dede"...
Luka, znam bar ja kakva je to lađa, auto put i leva traka isto idem ko i svi koliko je dozvoljeno i stignem na more recimo isto ko i drugi, 15 minuta gore dole... Na duge staze ne smeta što je daleko sporiji od modernih vozila ih 21og veka... Vozim celu noć i ne budem umoran... Sasvim druga stvar je što ja taj auto volim, vezujem se za gvožđe, smatram ga kao člana porodice, i ima posebno mesto... Određena vozila, bez obzira na njihovo stanje, jednostavno nešto kliknu u meni, imaju svoj šarm, "x faktor" šta god, i kod takvih situacija brojke nisu bitne, da li to bilo ubrzanje, ili njihova vrednost ne bitno...
Malo sam smorio, morao sam koju prozboriti, ne zamerite... Ko shvati, shvatio je...

Ako picis samo levom trakom onda si na konju

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Nisu losi benzinci ni kod VW, jbg 1.8 prava kljusina.
Jos kako neki odrzavaju, bez vode teraju...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Reno klio 1.4 benzin '99 god. Jutros upalio puklo iz usisne grane i ugasio se. Od tada upalim ga,a obrtaji odmah u 4000 i puca ponekad i dalje. Nakon 2-3 sekunde se ugasi. Sta bi moglo da bude? Da nije bobina? Menjana je prosle god polovna stavljena.

Jednu. Palio sam ga opet. Jedva radi samo sto se ne ugasi i stalno puca iz usisne grane,a kad mu dam gas malo dobije turazu i ugasi se.

Smisao šta sam na početku hteo da kažem u vezi astre i golfa, kako nije toliko ni bitno za jednog prosečnog korisnika koji je brži, ili bolje vuče, nismo klinci pa da idemo na 400m,sasvim je dovoljno za većinu koliko su brzi, pa rekoh da se našalim na račun "dede"...
Luka, znam bar ja kakva je to lađa, auto put i leva traka isto idem ko i svi koliko je dozvoljeno i stignem na more recimo isto ko i drugi, 15 minuta gore dole... Na duge staze ne smeta što je daleko sporiji od modernih vozila ih 21og veka... Vozim celu noć i ne budem umoran... Sasvim druga stvar je što ja taj auto volim, vezujem se za gvožđe, smatram ga kao člana porodice, i ima posebno mesto... Određena vozila, bez obzira na njihovo stanje, jednostavno nešto kliknu u meni, imaju svoj šarm, "x faktor" šta god, i kod takvih situacija brojke nisu bitne, da li to bilo ubrzanje, ili njihova vrednost ne bitno...
Malo sam smorio, morao sam koju prozboriti, ne zamerite... Ko shvati, shvatio je...
Ma nisu to uopste spori auti nego su kod nas zbog idiotskog poreza na kubikazu popularni mali motori. A to su sve klot pocetne verzije. Ni cuveni golf 2 1.6 dizel nije nista startniji i brzi. Provozaj 300D turbo pa reci da je spor. Ili jos bolje 300E.
Neki minimum za taj auto je 250D turbo recimo.

Stric vozio 10 god taj model 1.6, valjda je 16v.
Samo ulje menjao, nikad kod majstora nije isao. Oko 150.000 mislim da je presao sa njom.
Kad je uzeo bila u odlicnom stanju, 5.500e, prosle god je prodao za 300e neverovatno koliko je auto istrulio za 10 god.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh