AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Koliko para, toliko i muzike. Za 2-3€ nudi sasvim dovoljno, ali ne očekivati previše.

Uglavnom za očitati osnovne parametre i greške motora, te obrisati iste je dobra stvar. Ja imam u autu neku baziranu na elm327 kad idem negdje na put da imam ono kao prvu pomoć, ali imam u planu da nabavim pravu dijagnostiku jer ona može pristupiti i ostalim sistemima u automobilu.
Kineske kopije su oko 30€, ako zatreba dva puta otplaćena je (a uvijek se može prodati za iste pare ako ne bude trebala). :osmeh:

Ovo je malo ozbiljnija stvarčica košta oko 100 USD,čita sve greške ide i softver uz aparat radi na android i apple uređajima,ima par klipova na YT o uređaju.Prodaje se na Amazon.com ali ne šalju za Srbiju::lose::

Društvo na VW transporteru T3 imam 2 gume 185- tice a dve 195-tic sada hoću da uzmem sve 4 nove, šta bi bio bolji izbor 195 ili 185? Razlozi? Ne znam šta fabrika preporučuje.

Летње или за све сезоне?

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Pitas za sirinu...mozda nesto stabilnije,ako stavis visinu gume vecu trebalo bi da ide nesto brze ako ima snagu...i bolje upija kratere na putevima od nisko profilnih-manja sansa da ode alu felna iako sa njima treba da je stabilniji auto jer ima blizi kontakt sa putem.

Kod mene su 185 letnje. I ja da pitm posto smo ugradili motor od golfa 2 i sad je promenjen karter i pumpa neynam koliko ulja se sipa u motor.

Na fiat cromi imam letnje istrosene gume 205 55 16, dali bi odgovarale da stavim nove 215 65 16?

Ja bi za sve sezone iako ga koristim pretežno mart-nov,ide malo i po ataruskim putevima( uglavnom zavoćnjak ga i koristim) ne ide na duže relacije.
Онда уже, кад доста проведе по атару(ухватите те и која киша), само узми вишљу гуму типа 185/75, да мање трпе фелне.....мада је мала разлика између ове две димезије 185-195.
Ууупсссс не прочита ја добро, мало по атару....онда 195.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Ja imam golf 2 1.6 dizel-sa zamenom ulja i filtera(isti kao na 539) tacno 4.5l...pitanje koji ti motor od g2 imas ali sumljam da si mu roknuo 16v sa 139hp to cudo bi inace hteo da provozam:)

Mislim da sam se jednom vozio u td golf 2...ide lepo,oseti se razlika naspram obicnog 1.6,oni sa gl oznakom treba da su luksuzniji...bas juce video jedan sto stoji izgleda duze vreme-gume upale u zemlju...

Kod mene je 1.6 imao turbinu ali smo je skinuli, ja mu nasuo 4,8 litara merac iz predhodnog motora izgubljen .

Postoji motor sa plicim i dubljim karterom,sa hladnjakom za ulje i bez(vodom hladi) takodje imate i motor sa interkulerom koji se kod golfa 2 nalazi ispod haube iznad menjaca koji je i naj jaci dizel,sve u svemu nisu svi isti sto se tice kolicine ulja

Dobra stvar kad znas tacno koliko ide,ispustis na cep,zamenis filter i sipas...,u passat ide tacno 4l samo sto preferiram da sam menjam ulje...sacekas da lepo iskaplje i jos jedna stvar oni imaju ono kuciste sto se odvije i stavi ulozak...na dnu tog kucista ostane malo ulja koje treba izvaditi(ja sam krpom)...niko sto ti menja ulje cak iako to zna nece time da se opterecuje-ne kazem ni da bih ja kad bih radio(ne zameram nikom) - tako da mi je ovo bolja opcija.

Nazad
Vrh