Arenda- pravila, obicaji....

Problem je sto pokojnik nikad nije imao gazdinstvo u eagraru vec samo preko trezora. Moze li se to uraditi preko gazdinstva supruznika? Supruznik ima regularno gazdinstvo otvoreno preko eagrara i te sve parcele su bile prijavljene u tom gazdinstvi, a sad je problem.
Zvao sam eagrar pa su mi rekli da uradimo preko gazdinstva supruznika, al mi nekako nelogicno da se preko tudjeg gazdinstava moze zatvoriti necije drugo gazdinstvo :unsure:

Problem je sto pokojnik nikad nije imao gazdinstvo u eagraru vec samo preko trezora. Moze li se to uraditi preko gazdinstva supruznika? Supruznik ima regularno gazdinstvo otvoreno preko eagrara i te sve parcele su bile prijavljene u tom gazdinstvi, a sad je problem.
Zvao sam eagrar pa su mi rekli da uradimo preko gazdinstva supruznika, al mi nekako nelogicno da se preko tudjeg gazdinstava moze zatvoriti necije drugo gazdinstvo :unsure:
Svako standardno (Preko trezora što je išlo) prebačeno je u digitalno (Dovoljno je otići u poštu po parametre za mobilnu aplikaciju) samo u ovom slučaju je kasno da se ide po parametre (Pošto je vlasnik sada pokojni)

Može uz prilaganje onog što sam vam napisao gore (Preko drugog gazdinstva se podnese Opšti zahtevi).

Poslednja izmena:
1. Koliko se po trenutnom trzistu naplacuje davanje u zakup zemlje u Petrovaradinu, 8600m2. Trenutno je detelina na parceli, koja je zrela za preoravanje.
2. Kolike su trenutne subvencije po hektaru za detelinu i vocnjak?

Prijavite se na pokojnikovo gazdinstvo i podnesite zahtev za brisanje iz registra.

Priložite Umrlicu (Izvod iz matične knjige umrlih).

Što se tiče pitanja da li to može preko supruge ili supruga​

Može naravno samo uradite ovako​
Update

OPŠTI zahtevi​

Podnesite opšti zahtev ili dostavite dokumenta, dopunu predmeta i sl.

Naslov

Brisanje gazdinstva iz registra

Opis zahteva

Stavite šta želite uz obavezno prilaganje BPG

Napomena

Obrisati gazdinstvo iz registra pod ovim BPG brojem

Prilog

Izvod iz matične knjige umrlih
Juce sam hteo da obavim gasenje gazdinstva, covek sa druge strane mi rece da se napise kratak opis u prilogu i da se okaci izvod. Naravno sve ovo da se uradi tako sto pristupim ocevom gazdinstvu.
Danas zvao, javlja se koleginica i kaze da ne moze tako, jer ispada da pokojnik sam sebi gasi gazdinstvo.Kaze mora da se preko sopstvenih parametara zatvori ocevo gazdinstvo.
Nije mi ovo bas jasno. Uzmem parametre i kako mogu da otvorim svoj e-agrar ako jos nemam zemlju na sebi?

Poslednja izmena:
Juce sam hteo da obavim gasenje gazdinstva, covek sa druge strane mi rece da se napise kratak opis u prilogu i da se okaci izvod.
Danas zvao, javlja se koleginica i kaze da ne moze tako, jer ispada da pokojnik sam sebi gasi gazdinstvo.
Ako neko od naslednika ima gazdinstvo neka podnese preko njegovog (Naslednikovog gazdinstva, ne sa gazdinstva od pokojnika) Opšti zahtev.

OPŠTI zahtevi

Naslov

Brisanje gazdinstva od pokojnika Ime i Prezime iz registra

Opis zahteva

Stavite šta želite uz obavezno prilaganje BPG broja od pokojnika, uz obrazloženje da ste vi njegov sin i da niste bili član gazdinstva pa zbog toga ne možete da budete privremeni ili stalni nosilac poljoprivrednog gazdinstva od pokojnika.

Napomena

Obrisati gazdinstvo iz registra pod ovim BPG brojem, još jednom napišite da st vi njegov naslednik (Sin ili Ćerka) ali niste bili član tog gazdinstva pa zbog toga ne možete da podnesete zahtev za promenu nosioca gazdinstva.

Prilog

Izvod iz matične knjige umrlih.
Kaze mora da se preko sopstvenih parametara zatvori ocevo gazdinstvo.
Nije mi ovo bas jasno. Uzmem parametre i kako mogu da otvorim svoj e-agrar ako jos nemam zemlju na sebi?
Ne možete da otvorite gazdinstvo ako nemate barem 0,5 ha zemlje na sebe (Može i ugovor o zakupu).

Ako neko od naslednika ima gazdinstvo neka podnese preko njegovog (Naslednikovog gazdinstva, ne sa gazdinstva od pokojnika) Opšti zahtev.

OPŠTI zahtevi

Naslov

Brisanje gazdinstva od pokojnika Ime i Prezime iz registra

Opis zahteva

Stavite šta želite uz obavezno prilaganje BPG broja od pokojnika, uz obrazloženje da ste vi njegov sin i da niste bili član gazdinstva pa zbog toga ne možete da budete privremeni ili stalni nosilac poljoprivrednog gazdinstva od pokojnika.

Napomena

Obrisati gazdinstvo iz registra pod ovim BPG brojem, još jednom napišite da st vi njegov naslednik (Sin ili Ćerka) ali niste bili član tog gazdinstva pa zbog toga ne možete da podnesete zahtev za promenu nosioca gazdinstva.

Prilog

Izvod iz matične knjige umrlih.
Sad mi je jasno, samo kolega mi ne rece tako, ali nema veze.
Ja svoje gazdinstvo jos nisam otvorio.Koleginica rece da uzmem parametre u posti i da preko svog e-agrara zahtevam gasenje njegovog gazdinstva.
Pitanje je da li to moze ako jos nemam zemlju na sebi?

Sad mi je jasno, samo kolega mi ne rece tako, ali nema veze.
Ja svoje gazdinstvo jos nisam otvorio.Koleginica rece da uzmem parametre u posti i da preko svog e-agrara zahtevam gasenje njegovog gazdinstva.
Pitanje je da li to moze ako jos nemam zemlju na sebi?
Sada to ne mogu da vam proverim pošto se ažurira platforma eRPG u okviru softverskog rešenja eAgrar.

Izvinite na čekanju možete da odete u Poštu po parametre za mobilnu aplikaciju ConsentID. Kada dođete kući ubacite u vaš telefon eID parametre sa papira (Skenirajte QR kod) pa onda odete ovako:

Prijavite se preko vaše email adrese (Pisaće vam na papiru)
Odobrite ulaz preko ConsentID aplikacije
Odete na Opšte zahteve i odradite onako kako sam vam gore napisao.
eRPG.png

Veća slika

Poslednja izmena:
Nisam. Gazdinstvo, zemlja i otac su prijavljeni u Subotici, a ja u Beogradu.
Onda ništa podnesite zahtev za brisanje gazdinstva od oca​

Ako želite nekada da otvorite gazdinstvo na vas otvorite (Naravno kada se završi Ostavinska rasprava i zemlja pređe na vas i u katastru).

Pitao sam vas da li ste bili član pa da onda podnesete zahtev za privremenog nosioca tog gazdinstva ali vi kažete da niste tako da ta opcija otpada.

Nazad
Vrh