Arenda- pravila, obicaji....

Eee da je samo to u pitanju. A šta biste rekli kada bi restitucijom dobili povrat zemlje u 3 katastarske opštine i u 40 čestica koje su u suvlasništvu a ukupna površina oko 7200m2. A komšije ti, gle čuda, opet nekakvi tajfuni i igrači koji podmazuju gde treba da ne kažem oštre puru na sirotinji tj nameštaju da moraš njima prodati zemlju. Inače takve zemlje ima dosta u opštini i radi se za dž. (plaćaš porez a ne dobijaš arendu), a kada odlučiš da je prodaš pogađajte ko je kupi.

Poslednja izmena:
Парадокс реституције које сам већ писао. Што се не враћа физички одузета земља него ко жели да задржи разбаце као што је наведен пример. Ко продаје буде све лепо у великој табли.

Не можеш подмазати 50 + хектара... Квариш неком мало већем план.
Наравно можеш добити неку дивљу депонију ако је близу села.

Ja bas mislim da su padinci najjaci po tom pitanju. Njima je ok da idu i po 30 km u jednom pravcu zbog njive. I to veliki broj ljudi iz sela tako rade. Da ne bude zabune, meni je to ok ljudi su vredni i radni osvajaju atare zakupom na sve strane....

Uzeo bih zemlju u zakup gde dvoje naslednika imaju po 50%. Zbog nekih nerasciscenih odnosa samo jedan naslednik bi mi izdao svoju polovinu.Da li mogu kod notara da overim ugovor sa jednim naslednikom na polovinu parcele?

Uzeo bih zemlju u zakup gde dvoje naslednika imaju po 50%. Zbog nekih nerasciscenih odnosa samo jedan naslednik bi mi izdao svoju polovinu.Da li mogu kod notara da overim ugovor sa jednim naslednikom na polovinu parcele?
Naravno, unesi ukupnu povrsinu parcele i navedi koji udeo ima vlasnik koji bi ti izdao. U e Agraru prilozi ugovor upisi ukupnu povrsinu cele njive i u deo koji se obradjuje unesi polovinu povrsine(ukoliko nije deljiva sa dva smanji deo koji ti obradjujes za 1m2)

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Ako je njiva malo veća, jel nije bolje predložiti da je taj vlasnik zatražio cepanje njive i da više nema problema sa drugim suvlasnikom? Jeste da košta ali bi time završio posao do kraja sa nasleđenim delom parcele, ovako će imati možda stalnih peripetija, još ako je drugi suvlasnik malo nezgodniji, tu neće biti nikad dogovora.

Kad se podnosi zahtev za gasenje tudjeg gazdinstva, to jest gazdinstva preminule osobe, da li je dovoljan izvod iz maticne knjige umrlih i da li to moze da se uradi preko gazdinstva supruznika koji ima svoje gazdinstvo?

Kad se podnosi zahtev za gasenje tudjeg gazdinstva, to jest gazdinstva preminule osobe, da li je dovoljan izvod iz maticne knjige umrlih i da li to moze da se uradi preko gazdinstva supruznika koji ima svoje gazdinstvo?
Prijavite se na pokojnikovo gazdinstvo i podnesite zahtev za brisanje iz registra.

Priložite Umrlicu (Izvod iz matične knjige umrlih).

Što se tiče pitanja da li to može preko supruge ili supruga​

Može naravno samo uradite ovako​
Update

OPŠTI zahtevi​

Podnesite opšti zahtev ili dostavite dokumenta, dopunu predmeta i sl.

Naslov

Brisanje gazdinstva iz registra

Opis zahteva

Stavite šta želite uz obavezno prilaganje BPG

Napomena

Obrisati gazdinstvo iz registra pod ovim BPG brojem

Prilog

Izvod iz matične knjige umrlih

Ovo radite minimum 3x pošto hoće nekada da se ne vidi podneti zahtev. Posle trećeg puta pozovite 0800 106 107 i pitajte da li se vidi podnet opšti zahtev.

Nazad
Vrh