Arenda- pravila, obicaji....

kakvih 50 evra o cemu ti? pa ni struju u domacinstvu mesecno neces platiti sa tim,gde je porez i odvodnjavanje

trenutno se desava po nekoj mojoj teoriji a to je na balkanu(posto od rata nema nista,nema ko da ratuje,nato) krenuli su u takozvanu -nestasicu hrane-

poslali nekoloko oluja(tek je jul evo kraj a krenulo istim putem od italije sve oluje),kise nam sjebale psenicu,sad ako pokoljemo svinje(nedaj boze da dodje do nas gore),krave svakako i nemamo i sta cemo nego u Lidl,Rodu,Dis i ostale markete

e sad fora je posto u selu nemas sta prodati pa nemas kes,ides se zaposliti a onda koji ces **greška na selu ukratko

Dodaj da je riba otisla u nebesa ( ne racunam one skuse i ostalo iz Fukusime ) . Ostaje samo piletena ali zivi bili pa videli sledece godine ce krenuti i pticji grip !

Kod mene se arenda nije menjala od prošle godine. A dolaze i nude nenormalno, traže od 250 do 300 evra. Ja za tu od 450 nisam čuo...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

a sto se svi vracate kako je bilo bog vas mazo

ko moja baba evo hvala bogu ziva 95godina rodjena u kraljevini pa kad krene pricat kako je bilo

zajebite to

imali smo raspravu u vezi traktora 539 koliko je kostao nekad i sada TI si prvi rekao da nije normalno da budu iste cene...odluci se vec jednom sta mislis

Stvar je u tome ako se ne promjeni cijena zita kukuruza i da ne nabrajam ostalih kultura kroz par godina s tim da ce vec ove godine a najkasnije nagodinu 1 dio seljaka propasti a za 3 4 godine i mi ostali (jer ne mozes svake godine ici u godisnje gubitke na arendi od 10 20 30 40 50 000 eura) onda ce po ovim odn300 400 500 eura cijenama arende samo, raditi ko pere paru ili ko zeli a moze eto tako, spaljivati novce i onda ce takvi moci cijeli atar raditi ako zele.

zajebite to
nisu JOS jer ocekuju da se ovih da kazem 3 godie unazad okrenu sto se ticu prinosa(pricam kod nas stanje)

ne vracam se nazad u ona dobra vremena(da se ne vracamo dalje) od samo 15 godina malo vise kada si i ti licno radio po sopstvenom priznanjui najvise zemlje

gle cuda subvecija bila 14hilj po hektaru na one cene goriva,repromaterijala i ostaloga pa ti se radilo,sad cekas da zemlja padne na 50 evra arende i ostale gluposti sto pises

Ja sam opet čuo drugačije. Ove godine niko od poljoprivrednika ne razmišlja o podizanju arende, čak naprotiv razmišljaju o spuštsanju. A ako ostane ovakva situacija dogodine verovatno spuštanje ili se nešto treće mora dogoditi...

Ja sam opet čuo drugačije. Ove godine niko od poljoprivrednika ne razmišlja o podizanju arende, čak naprotiv razmišljaju o spuštsanju. A ako ostane ovakva situacija dogodine verovatno spuštanje ili se nešto treće mora dogoditi...

tako je, ja mogu reći za svoj kraj, ako se kroz 2 godine nešto ne promjeni sljedi veliko odustajanje od arende ili ide 50% cijena arendi dolje jer ovo neće nitko moći izdržati, a ova oluja je samo ubrzala stvar....

Nisam ja bio od kada sam dosao u selo . Znaci zadnje more je bila Grcka tamo neke 2008 godine . Mozda bih i isao ali nisam ljubitelj mora . Przis se na Suncu radeci i jos ti treba 45 stepeni i pozari . I to je odmor . To je robija a ne odmor !

Nazad
Vrh