Dragan18
Član
vec sam pisao o tome, urea je specificna nije pogodna za zemljista ispod 6,5 Ph vrednosti. A ako cemo iskreno mrzi me da kuckam opet neke postove. Urea prilicno zakiseljava zemljiste. Plus sto ima deficit u fosforu na njivama ( uzrok = zbog PH vrednosti) , ona iskoriscenja koja si spominjao nisu ni priblizno tolika, a elemenat koji je najvise iskoristiv u neutralnom zemljistu je Azot, i on se krece oko 70% , ostali elementi se pretezno koriste iz zemljisnih rezervi i organske materije.

. Ukupno sam radio analizu na 7 parcela. Od ntih 7 samo mi je jedna ok, to je ona druga iz posta 221, a ostale su mi manje vise slicne, kiselost 4,5 - 4,2, humus oko 3.2, fosfor od 1 do 3, kalijum oko 10, a na azot ne rade analize. Mene samo interesuje cime mogu da nadoknadim ovaj fosfor a da nije MAP, DAP, jer njih ne mogu da nabavim, kod nas ih nema. Ima samo NPK 3x15 i 3x16, kan, an, san i urea. Ukapirao sam da ureu ne treba da bacam, ok bacacu kan, ali on nema fosfora, kako taj fosfor da nadoknadim, ima li neko folijarno djubrivo ili neko drugo resenje do setve kukuruza i soje?