Analiza zemljišta

Corteva ne radi uslužno, samo par uzoraka potrošačima njihovih proizvoda. Kako je meni rečeno.

Pronašao sam na netu isto tu firmu iz Subotice, mada njih nisam zvao. Čuo sam se sa firmom iz Sremskih Karlovaca.
8500din uzorak, na parceli vade oko 15 uzoraka na 3 dubine, do 90cm,pa izmesaju i rade analizu na N-min sa preporukama za ovu cenu. Izlaze vozilom, i potrebno je minimum 10 parcela/uzoraka. Mada ne vidim bas i neku potrebu za tom dubinom za pšenicu, 30cm je dovoljno, eventualno do 60, ali preko toga uopšte ne vidim svrhu, jedino imati predstavu koliko ima azota za neki narednu usev u tom sloju. Ali moze nam neko stručniji ovo pojasniti.
Svi su tu negde slični sa cenama izgleda ukoliko izlaze sopstvenim vozilima. Neko naplaćuje analizu više, dok drugi naplaćuju izlazak.

Pre neki dan su stigle analize iz Corteve.
Moram da pohvalim našeg kolegu Dragan 18 koji je zaslužen za taj projekat,odrađeno brzo i efikasno,data preporuka.
Svima bi rado preporučio saradnju sa njim.
Ne mogu (ne znam) da okačim PDF da svi mogu videti kako je to urađeno lepo i slikovito prikazano i objašnjeno.

To morate da vidite sa lokalnim promoterima oko uslova.
Ja sam uradio 4 uzorka ,besplatno.Uzeo sam sad svakako seme cc 80 kj od Corteve ali ne vezano za analize,nisu me ni pitali niti uslovljavali.

Pre neki dan su stigle analize iz Corteve.
Moram da pohvalim našeg kolegu Dragan 18 koji je zaslužen za taj projekat,odrađeno brzo i efikasno,data preporuka.
Svima bi rado preporučio saradnju sa njim.
Ne mogu (ne znam) da okačim PDF da svi mogu videti kako je to urađeno lepo i slikovito prikazano i objašnjeno.
Ko je bio na okupljanju 2022 u NS i slusao pricu @Dragan18 o malim ogledima i ukrstanjima hibrida mogao je videti da je covek od struke. 👍

Talianu jako zanimljive analize. Mada nisam video gde piše preporuka za đubrenje.
Baš me interesuje šta su ti rekli za ovaj kalijum pošto ga ima za "izvoz". Ja kada sam radio moje analize rečeno mi je da sve preko 50 prelazi u toksične vrednosti.
Inače sam pitao mog lokalnog promotera i rekao mi da nije uslovljeno da se uzima seme od njih da bi uradili analizu. Jedino je problem sto ne zna da li mogu da odgovore da dodju kod svakoga sa vozilom i specijalnom sondom.
A može se uraditi kod njih i N-min analiza.

Stigle su mi analize zemlje iz HU za neke parcele.

Humus po parcelama :love:

YMmSCWp.jpeg

Nazad
Vrh