Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hteo bi da mi neko razjasni "preveliku" količinu fosfora na prvoj slici? Kako uopšte deluje na gajenu biljku ?
[/IMG]
Na ove druge dve mislim da je u granicama normale ili se varam ???
[/URL][/IMG][/URL][/IMG] Šta dalje preduzimati i koje kulture podnose preveliku koncetraciju fosfora ?
Stigao danas krec,posle 6 meseci...
Sta mislite moze li(valja li) da krec prosipam po stajskom djubretu dok je jos na gomili,sloj kreca,sloj djubreta,da ga posle ne bih dizao na prikolicu?
Stigao danas krec,posle 6 meseci...
Sta mislite moze li(valja li) da krec prosipam po stajskom djubretu dok je jos na gomili,sloj kreca,sloj djubreta,da ga posle ne bih dizao na prikolicu?
Hteo bi da mi neko razjasni "preveliku" količinu fosfora na prvoj slici? Kako uopšte deluje na gajenu biljku ?
[/IMG]
Na ove druge dve mislim da je u granicama normale ili se varam ?
http://www.poljoberza.net/PG16_2.aspxU zavisnosti od planiranog prinosa, tipa proizvodnje i bogatstva zemljišta u hranivima, u zemljište se unosi oko 140-160 kg N/ha, 180-220 kg P20 5 i 130-150 K20/ha. Ove kolièine proizvoðaèi treba da uzmu samo kao orijentacione, jer se svaka parcela djubri za sebe. Kod obraèuna kolièine hraniva koja se unose u zemljište važno je napomenuti da paradajz iskorišæava azot sa 60%, fosfor sa 15% i kalijum sa 70%.
Moglo bi se i tako reći da: Niska ph "istiskuje" fosfor ,.. ali je pravo objašnjenje u hemiji.Velika kolicina fosfora je uglavnom u zemljistima koja imaju visoku ph vrednost. Niska ph "istiskuje" fosfor, i koliko god da djbris, opet je nedovoljno.
Koja je vama ph vrednost na ovu klolicinu fosfora? Ne bi me iznenadilo da je oko 8
Velika kolicina fosfora je uglavnom u zemljistima koja imaju visoku ph vrednost. Niska ph "istiskuje" fosfor, i koliko god da djbris, opet je nedovoljno.
Koja je vama ph vrednost na ovu klolicinu fosfora? Ne bi me iznenadilo da je oko 8
Dobio od opstine.ovo ti je nemoguce verovatno je 21,9 a i to je mnogo optimum ti je 15mg...proveri ti to...u svetu ne postoji takvo zemljiste
treba da bacis stajnjak pa krec u prahu po njemu al bi valjalo da razbacas i zaores a ne na gomilu...po kojoj si ceni uzeo i gde?