Dobio sam rezultate analize danas, pa imam samo par pitanja za vas, posto kad sam otisao u zadrugu kod agronoma, rekao mi je da to nije dobro nista, da tu ima nekih gresaka, da to ne uzimam sve kao stvarno da bolje nastavim kako sam i bacao pre i bla bla...pa sam se vratio kuci bez ikakvih korisnih informacija, pa reko da pitam vas...stavio sam primer losije i bolje parcele jer imam pitanja nekoliko za vas....
Ovo mi je losija parcela, sto se vidi iz rezultata...interesuje me sad sl, ako sam dobro izracunao na ovoj parceli za preporuku za sl god, primer kukuruz koji cu sejati treba da bacim te cifre po he, tj za moju povrsinu oko 220kg N, 250kf P (fosvora) i 150kg(kalijuma) na tih 1he i 70ari....e sad me interesuje koje ja tu djubrivo da bacam, ako bacam npk3x15 to je preeeekovise djubriva, ako bacam map15:52 samo za fosvor mi treba oko 500kg za moju povrsinu (to su 3kj)....sta radite vi, vala je neko imao slicne rezultate pa je l moguce da se baca toliko?? ako sam dobro proracunao, a jesam sigurno
Na ovim rezultatima analize dobio si preporuku koliko kilograma azota, fosfora i kalijuma je potrebno da das tvojoj povrsini zemljista. Dakle, iz tvoje prve tabele se vidi da ti za prinos psenice od 6500 kg/ha treba 89 kg fosfora. Jedino sto je na tebi jeste da odredis i izracunas koliko treba da utrosis djubriva odredjene formulacije da bi obezbedio tih 89 kg fosfora (plus 117 kg azota, i plus 52 kg kalijuma)...
pH ti je u redu.