markokg1982
Član
Cek, to vam daje opstina? 8t po hektaru, ili kako vec?Ma daju dzabe krec 8t kreca dobijam,sto da neiskoristim.Zato sam radio analizu.
Kod nas u Kragujevcu nema od toga nista.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cek, to vam daje opstina? 8t po hektaru, ili kako vec?Ma daju dzabe krec 8t kreca dobijam,sto da neiskoristim.Zato sam radio analizu.
ja neznam za to @vladimir92 jel to daju celoj nasoj opstini ?Cek, to vam daje opstina? 8t po hektaru, ili kako vec?
Kod nas u Kragujevcu nema od toga nista.
Dobijas CaCO3 takozvani filer. Kakav crni kalcijum hidroksid (hidrat)Neznam jos,kad dobijem znacu,moguce da je hidratisani.
Dobijas CaCO3 takozvani filer. Kakav crni kalcijum hidroksid (hidrat)
Znam ja, provereno uzimao sam prosle godine isto kao i ti. Ko da najbolju ponudu dobija posao da isporuci. Ide sleper i dovozi ti dokle moze najblize.
7 je neutralna sredina sve manje od 7 je kisela sredina a sve veće od 7 je bazna (alkalna ) sredina .Dobio sam rezultate analize danas, pa imam samo par pitanja za vas, posto kad sam otisao u zadrugu kod agronoma, rekao mi je da to nije dobro nista, da tu ima nekih gresaka, da to ne uzimam sve kao stvarno da bolje nastavim kako sam i bacao pre i bla bla...pa sam se vratio kuci bez ikakvih korisnih informacija, pa reko da pitam vas...stavio sam primer losije i bolje parcele jer imam pitanja nekoliko za vas....
Ovo mi je losija parcela, sto se vidi iz rezultata...interesuje me sad sl, ako sam dobro izracunao na ovoj parceli za preporuku za sl god, primer kukuruz koji cu sejati treba da bacim te cifre po he, tj za moju povrsinu oko 220kg N, 250kf P (fosvora) i 150kg(kalijuma) na tih 1he i 70ari....e sad me interesuje koje ja tu djubrivo da bacam, ako bacam npk3x15 to je preeeekovise djubriva, ako bacam map15:52 samo za fosvor mi treba oko 500kg za moju povrsinu (to su 3kj)....sta radite vi, vala je neko imao slicne rezultate pa je l moguce da se baca toliko?? ako sam dobro proracunao, a jesam sigurno
A ovo mi je bolja parcela gde ne moram fosvor da bacam uopste, a planirao sam map da zaorem jer ce ici psenica....sad vas opet pitam, gde se moze nabavitidjubrivo a da ima kalijuma vise? azot znam da ima urea, an i ostalo...pretpostavljam da su takva djubriva tipa YARA ali to je preskupo sta vi preporucujete?? i jos nesto me interesuje, da li su mi zemljista kisela ili nisu, tj da li smem da bacam UREU ili SAN (sad nisam siguran koje ide za kisela zemljista a koja za alkala, posto nije umeo ni to da mi kaze covek iz zadruge ili bar nije hteo....pitanje je gde je granica za kiselost?? na 7?
Nisi Mirko u pravu,prvo postavi pitanje da li je adekvatno urdio analizu.99% da nije zato je sledeći put I bio rezultat poražavajući,ali dosta da pusti priču po selu I svi odustali. Drugo, nije se valjda nadao da će udvostručiti rod?Moj komsija je dobio taj krec pre par godina i posle tog razbacivanja nije bilo nikakvog poboljsanja,nista specijalno.Posle 2 godine uradi ponovo analizu a ono zemljiste jos kiselije.Odustao kao i svi u selu.Koristiti KAN i sta je tu je,dzabe muka trud i rad.
Napomena:Zemljiste juzno od save i dunava je kiselo u full-u i tu pomoci nema!!