vitezbb
Član
Danas zvao Institut,analiza zemlje se plaća 2640,00 dinara po uzorku(pokrajina više ne subvencioniše),dok je u poljoprivrednoj službi u Novom Sadu analiza uzorka 900,00 dinara,ali se čeka na rezultate minimum 3 nedelje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tacno je da je dosta kiselo zemljiste juzno od Save i Dunava.Kod mene radjena analiza 2010.god.Sledovalo mi nesto oko 30 t kreca,ali stiglo mi 25 koliko je moglo da stane u sleper.Razbacio sam to nekako (muke zive)...Pre mesec i po radjena analiza ponovo,stigli rezultati,opet kiselo.Preporuka KAN i MAP.Pa me sad interesuje,zasto kazes "...MAP-ni slucajno" kad je kiselo?Ma dzaba si radio analizu,to sam i ja mogao da ti kazem,juzno od save i dunava po brdima je sve kiselo zemljiste i tu nema mnogo pomoci.Kod mene su mnogi bacali krec,satracioni mulj i nesto to nije dalo rezultate,slaba pomoc.Samo ubuduce obrati paznju na djubrenje,azotno samo KAN,ni slucajno UREA,AN,SAN,MAP,DAP a predsetveno moze naravno NPK.