frkani
Član
Koristio sam kreč iz vreće što upotrebljavaju u građevini. Sitan prah i rekao bi daće sve ispasti čim uspeš ali neispada. Dok sipam ispadne malo i stane i neispada dok nepočne da poskakuje preko neravnina. Taj otvor se može komadom lima povećati ili smanjiti ako je u izradi ostavljen malo veći. Malo je to davno bilo pa nemogu baš reći koja je brzina ali nešto kao kad brnam ili malo sporije. Mislim da to zavisi i od toga koliko je ravno zemljište. Potrošnju neznam . Ja sam radio odoka. Imao sam da bacim 50tak vreća i kad sam prošao jednom u dužinu oko 200 m zaključio da može više da se baca pa sam otvorio skroz tj. skinuo onaj lim kojim sam regulisao otvor jer sam upočetku mislio da je presitno i daće odmah izaći. Taj lim sam stavio od stare žage sa pilane jer ima dosta krupne zube ali jednostavno je slabo izlazio prah.
Nakraju mi ostalo oko 5 vreća pa sam prešao ponovo tamo gdje je slabija zemlja.
Ako misliš daće prebrzo ispadati neboj se. Može se sasvim tanko razvući i odmah okom vidiš daje malo. Važno je daje prednja daska više spuštena da neštopa.
Nakraju mi ostalo oko 5 vreća pa sam prešao ponovo tamo gdje je slabija zemlja.
Ako misliš daće prebrzo ispadati neboj se. Može se sasvim tanko razvući i odmah okom vidiš daje malo. Važno je daje prednja daska više spuštena da neštopa.