Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas se analiza placa malo preko 2000 din. po uzorku.
Ja sam sada sa Google Chroma isao na te linkove i ok su. Sa Mozile nesto nece, verovatno je do servera...
Sto se tice mehanickog sastava: ova analiza vam govori kako ce se "ponasati" djubriva koja dodate vasem zemljistu, tj. definisacete mobilnost istih (npr.: da li ce se brzo isprati iz zemljista ili ce ostati u zoni korenovog sistema). Ova analiza utice i na izbor djubriva i na vreme primene djubriva. Pored toga veoma je vazno dati podatak o tome da li je parcela na ravnom ili je u padu... Svi ti parametri su neophodni za pravilno doziranje djubriva i pravovremenu aplikaciju. Ukoliko recimo vase zemljiste ima mnogo vise frakcije peska u odnosu na prah i glinu, pa jos ako je parcela u padu, tada postoji velika verovatnoca da ce se djubrivo koje dodajete isprati iz zemljista (zajedno sa vodom za navodnjavanje). Jedno od resenja za takve situacije jesu manje ali cesce norme...
Sto se tice vodnih kapaciteta, vrlo tesko da ce bilo ko uspeti da te analize kod kuce odradi. Zasto? Kopa se profil zemljista, uzorci se uzimaju u neporemecenom stanju pomocu cilindara kopeckog, i to sa vise dubina ukoliko je moguce (0-20, 20-40, 40-60, ili 0-30, 30-60, 60-90, 90-120). Tek nakon tako uzetih uzoraka, isti se nose u laboratoriju... Postupak laboratorijske analize mozete pronaci u literaturi.
A sto se tice biljaka na njivi, mislim da ste veoma, veoma pogresili. Na njivi se mogu javiti ogromni problemi ukoliko date previse vode i/ili djubriva!!! Tu ljudi itekako grese, a licno sam se susreo sa tim mnogo puta.
KAN ......