Alati i radionice

200A zavrsava odlicno poso, bar meni. Bas mi cudno da ti treba toliko jaci aparat, ali svakako da nije na odmet ni 300A.
Jel si ti prodavao prednju vucu za GAZ?

Napravi ti strugar tu plocu,ostalo ti mozes sam kuci sklopiiti od navojnih sipki u kvalitetu.
Не може то од навојних шипки за велике лежајеве. Најбоље од цугова од камиона,стругар да одради.Онда можеш из м84 гусеницу скинути са њим. Ја сам тако одрадио,нема смрти.

14a6570af9a4baf4976226e625a84ac2.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kako spajate kablove za zavarivanje na tim invertorima? Crveni na crveni, crni na crni, ili obrnuto? Kako je bolje za zavarivanje nelegiranog konstrukcijskog čelika rutilnim elektrodama?

Meni se npr Jasenice 2000s uopste ne svidjaju,ono mnogo sljake ima,cak vise od obicne 6013 ...jbt lakse mi variti sa 7018 nego sa 6013 ...

Ja bas sad kupio jasenice elektrode. Trebale mi elektrode 4.00, a samo njih imali i kupim ih. Videcemo od ponedeljka kako ce da se pokazu. Inace vec nekoliko meseci koristim iskljucivo SAF elektrode.

Kako spajate kablove za zavarivanje na tim invertorima? Crveni na crveni, crni na crni, ili obrnuto? Kako je bolje za zavarivanje nelegiranog konstrukcijskog čelika rutilnim elektrodama?
Zavisi šta hoćeš da postigneš zavarom.

Proizvodjači stavljaju preporučen polaritet,ali ako znaš šta radiš i šta hoćeš onda možeš i mimo toga da radiš.

Kad je elektroda na + imaš bolju penetraciju,kad je na - jelte manja je penetracija.Ima tu i neke filozofije o temperaturi i topljenju elektrode,ali to je nauka koja nama amaterima nepotrebna.

Ako ne radiš tehnički zavra spajaj standardno držač na +,masu na -.Za ostalo treba malo više znanja i da znaš čega se odričeš,a šta dobijaš.

Nazad
Vrh