Alati i radionice

Nemam pojma za te druge kineze ali verujem da su dobri,Kzubr imam i svako ko sa njima radi ih hvali.Samo racunaj da za elektrodu mora kablovi da se menjaju jer ovi sto dolaze su previse kratki i prakticno neupotrebljivi.Osim toga cista je 10-ka aparat(za te pare).

Nemam pojma za te druge kineze ali verujem da su dobri,Kzubr imam i svako ko sa njima radi ih hvali.Samo racunaj da za elektrodu mora kablovi da se menjaju jer ovi sto dolaze su previse kratki i prakticno neupotrebljivi.Osim toga cista je 10-ka aparat(za te pare).
Taman dok staviš nove bolje i kvalitetnije kablove opet dodješ na cenu Hugonga gde ne treba ništa da menjaš kad ga kupiš plus garancija dve godine i sve što piše na specifikaciji je tačno!

Upravo tako,ne treba porediti kzubr sa hugong i jasic,on je ipak bar za 2 klase ispod njih.Sta reci za firmu koja lupa amperaze kako im se prohte ....

Sta reci za firmu koja lupa amperaze kako im se prohte ....
Знаш да те ни са чим везане цифре наводно ампераже могу да се доведу у ред некаквим потенциометром на полеђини тог дисплеја? Измериш колико ствар "вуче" ампера, па окретањем тог потенциометра (ако постоји на дисплеју тог апарата), доводиш цифру на дисплеју да показује потрошњу.

Aparat košta 100tinak evra i za te pare je više nego odličan. I kablovi su pristojne amperaže, samo su kratki. Masa je 1 metar dužine a plus možda 2m. Za hobi zavarivanje ti i netreba više. Aparat neznam dali ima 2kg, okačiš o rame i šetaš sa njim. U tom slučaju ima i viška kablova.
Ovako nešto recimo:
14a6570af9a4baf4976226e625a84ac2.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ovaj kzubr ima za 8500din.
No meni se malo vise svidja hugong 160 iskreno ali je i cena skoro duplo veca.
Ne znam kolika je kod kzubr intermenca, kod hugonga je recimo 100% pri 70A, tako nesto a kod 160A je 20%.
Ja sam probao par inverter aparata novije generacije ali nisam obracao paznju na amperazu.
Sta mislite koliko debelu plocevinu moze variti pri tih 70A da bi imao punu intermencu tj da bi mogao ceo dan da se maltretira?
Na mojim starim trafo aparatima na 80A se moze variti lim 1mm samo i to lepi, samo da places pored njega.
Moram da napomenem da za ovaj pomenuti hugong pise u opisu da nema problema sa lepljenjem elektrode, reseno je nekim prekidacem (ako sam dobro zapamtio, ma da nije ni bitno) a kod ovog kzubr-a to ne pise...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja sam imao taj mali aparat, kupljen u Wobyhouse, i on je imao na 100% dobrih 92A. Znači mogao je ceo dan variti i 3,25 elektrodu.
2,5 elektrodu je vario sa 50-70A.
Prijatelj mi ga konfiskovao, jer mu se mnogo svideo..
Mislim da ga woby ima još uvek..
d62b41469dbe4312ce3d1bdc803db7b1.jpg
c06c6d0f8e70185c746c4647ab3da0ea.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ovaj kzubr ima za 8500din.
No meni se malo vise svidja hugong 160 iskreno ali je i cena skoro duplo veca.
Ne znam kolika je kod kzubr intermenca, kod hugonga je recimo 100% pri 70A, tako nesto a kod 160A je 20%.
Ja sam probao par inverter aparata novije generacije ali nisam obracao paznju na amperazu.
Sta mislite koliko debelu plocevinu moze variti pri tih 70A da bi imao punu intermencu tj da bi mogao ceo dan da se maltretira?
Na mojim starim trafo aparatima na 80A se moze variti lim 1mm samo i to lepi, samo da places pored njega.
Moram da napomenem da za ovaj pomenuti hugong pise u opisu da nema problema sa lepljenjem elektrode, reseno je nekim prekidacem (ako sam dobro zapamtio, ma da nije ni bitno) a kod ovog kzubr-a to ne pise...

Imam ja onaj Kzbur 400 i radi to sasvim odlično za te pare.Ima i arc force pa je skoro nemoguće da zalepi,osim ako se ne trudiš.

Za 110€ bolje nema,a za domaćinstvo bolje i ne treba.

Mene kod Jasica nervirala boca koju moraš da vučeš za sobom,a kolica ne mogu svuda da se vuku jer bude samo veća muka,pa sam uzeo Kzbur i uzeo bi opet kad ovaj ispusti dušu.

2,5 može da prži ceo dan,Dur 600 4 mu je bila granica dve sprži pa pauziraj.

Na koji mislis kad kazes 110e?
Taj kzubr400 je mozda i malo preko 200e...
Cesto varim kod drugara sa njim u radionici i mogu reci da je aparat babaroga za te pare.
On vari sa njim vec par god, recimo bazicnu bez prekida po nekoliko sati, slagao bih mozda, mislim da je 4mm.
Uglavnom jedini aparat u radionici i koristi se iskljucivo kao profi, znaci varenje plocevina, osovina, nalivanje itd.
@mirosti ima, sad sam gledao i cena je 11160din sto bi mozda bila i best bay kupovina po meni
Jedino za garanciju ne pise nista na njihovom sajtu.

Ne moze varioc izdrzati toliko,par sati maks.Ko se cuva malo,nosice kozno odelo a u tome nije bas prijatno kao u sorcu i kratkim rukavima,no dize koza ali opet ...ja ne mogu duze od par sati izdrzati variti,a aparat pojma nemam koliko moze,nikad mi nije ukljucio zasitu,Jasic 200.

Nazad
Vrh