Alati i radionice

Nikako ne mogu na netu da ubodem gde ih ima, najpribliznije sto sam potrefio su "bakarni zakivci", mogao bi i da ih napravim ali mi strug ne radi :osmeh: , i ne znam da li su bas od bakra ili neka legura itd.
Ovo ti je od sklopke? Ovi kotakti imaju sloj platine nisu bakarni, kao u svakom prekidaču su.
Bakarno nece trajati nimalo

Može neko da mi kaže šta je ovo, tj čemu služi?
Imom toga 20tak komada a nemam pojma čemu služi....
f041ae252a5f316d5574d60b5dc93ba6.jpg
5bc8753c48a68566531229e24314efae.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ovo sa leve strane je kontaktor, služi za prekidanje velikih struja a upravlja se malom strujom. Ono sa desne strane je neki bimetalni osigurač, pretpostavljam da može da se upotrebi za zaštitu motora od preopterećenja, točkić sa desne strane služi da se podesi struja za dati motor.

Hehehe. A mi se dovijali da ga popravimo preko tastature. Motor radi, kompresor daje pritisak a servis kaže da nemogu popraviti.
Šta mu je otišlo? Možda matična ploča. :ROFLMAO:

Verovatno ih mrzi da popravljaju, a imaju mogućnost zamene. Kao Lidl sa Parksajdom. Samo je tuga da Metabo isporučuje takvu robu. Znači da im je kontrola kvaliteta nula, tj. boli ih uvo za kupce. I ono što je zanimljivo, verovatno nemaju delove.

Imam polovan iz Nemačke, 25 litara, kupljen pre 10 godina, plaćen 40e, za sve ove godine nisam mu ni nivo ulja proverio, a radi kao sat.

Potrebna mi je preporuka za neki aparat za varenje za sitne popravke tipa kapije, ograde, mehanizacija... Dakle, jeftinija varijanta da završi posao. I po mogućstvu da ga ima u radnjama jer ne mogu da čekam isporuku. Da je bolje uzeti neki sa punjenom žicom ili elektro-lučni?

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Verujem da su dobri, ali ko će da čeka vašar... Kupujem večeras, sutra, pa makar platio i više lošiji aparat, stalno jurim ljude za sitnice da mi zavare, dosadilo je i njima i meni.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh