Alati i radionice

Ja kupio njihov snaper, polovan za 10 evra, i poslije par dana trebao da skinem tocak na sestrinom pezou, i kao hajde da probam kakav je, stavim unior 19 gedoru, ali neka budala od vulkanizera stegla da nece da cuje. Stavim cijev od 60-70 cm i potegnem , ako izdrzi dobro je, ako cvakne baci i gotovo, tako reci nije se snaper ni strecnuo, sraf otpusten, unior 19-ka napukao. Fantastican alat, sve odvrcem i finalno zavrcem njim, nema nikakvih problema. Jel na tvom alatu utisnuto ime, pisanim slovima, i pored imena pise pat no. pa neki broj?
Samo ovo imam od Koken-a.
 
Sve zavisi koji tip alata od feste. Npr. uzeo sam njihove izbijače, ništa nisu valjali. Popucali svi brzo. Poslije uzeo Hmullner mnogo kvslitetniji od feste.
 
Ko razume Hungarian,mozda nekom pomogne nesto....Jbg u tube algoritam mi izbaci video,ja gledao neke strugove u akciji :p.
 
Dvoručna bušilica, obično ih tako zovu. Probas i sa "industrijska bušilica", "bušilica sa mk prihvatom" i slično.

Pazite se prodavaca koji nude jeftine trofazne alatke, nahvale ih da su industrijske i sve to a niko neće da kaže da se radi o HF ili visokofrekventnim mašinama koje ne mogu da rade na "običnoj" struji od 50Hz. Ako naletite na takvo što, prepoznaju se po zelenom okruglom utikaču, ako nema to tražite sliku pločice i gledajte šta piše za frekvenciju. Prije par dana se poznanik tako zaje*ao. priča joj kakvu sam dobru mašinu trofaznu kupio, pitam ga ja jesi provjerio da nije HF, on nema pojma šta je. Naravno, kad je stigla preko brze pošte ispostavilo se da je dao 100 evra za MK3 trofaznu HF bušilicu na 300Hz, prodavac ga odje*ao kada je zvao da se žali. Nudio ej meni za 50 evra, nisa htio uzeti, koji će mi kad nemam frekventni regulator da je probam ili koristim, pride bila mi je sumnjiva da je pregorila, ima onaj neprijatni miris spaljene žice, posle je utopio za 30 evra nekom majstoru što popravlja alat.
 
Pre tri godine sam kupio bošov udarni odvijač sa prihvatom od cola ,bez kabla .Nisam video da je na 200 herca .Ja sam je platio 10 e .Prošle godine sam je ubacio motor od bušilice .
 
Sjećam se toga, dobio si baš odličnu mašinu kada si iskombinovao motore. Ovog poznanika je lik zaje*ao, skontao da ovaj pojma nema i podvalio mu. Jeste mašina bila baš ekstremna, iskreno ne znam kako bi se ono čudo moglo držati rukama, teška sigurno oko 10-15kg. Zaboravio sam slikati ali ej bila slična ovoj Fein

Slažem se u potpunosti. Ljudi kod nas izgleda da nezanaju da procene koliko šta vrdi, koliko im to treba i koliko keša trebaju za to da daju.
Kad je stara Nemačka marka i kad je teško svi se zalćeću ko ludi. Nebitno kolika je realna vrednost toga na tržištu.

Neki dan sam bez veze licitirao Fain vibracioni multi-alat za 250 din. Piše kao "Nekad kad se protrese krene da radi, nekad ne radi." Reko aj da ga uzmem da se zezam možda nije strašan kvar. Posle razmislim... ma de nije, čim tako piše sigurno mu ne valja taj mehanizam za vibriranje a pitanje dal je i motor radi. Popizedeo, reko sad ću morati bezveze da dam nekih 500+ dinara za djubre koje mi ne treba. Pogledam licitaciju, a ono prodato za oko 2000 din. Mislim stvarno bih voleo da vidim da se tako nešto u Nemačkoj proda za 20€.

 
E jbg, tako sam i ja neki dan procenjivao koliko nešto vredi, koliko još treba uložiti u to, i ne ponudim dovoljno. Naravno, ostanem bez alata. I sad se nerviram već dva dana što nisam ponudio više...
 
E jbg, tako sam i ja neki dan procenjivao koliko nešto vredi, koliko još treba uložiti u to, i ne ponudim dovoljno. Naravno, ostanem bez alata. I sad se nerviram već dva dana što nisam ponudio više...
Dukej, nisam par godin aulazio na limundo. Sad sam malo listao i vidim da se mnog češčće dešava da se neka stvar ne realno preplati nego da se jeftino kupi. Samo kupujem-prodajem.
 

Ovu fein brusilicu sam kupio preko limunda kao ne ispravnu.Ponudio sam 2400 ali nije dostignuta ta cena .Razlog kupovine je :nisam video ovakvu mašinu u ponudi a sakupljam feinov alat.
Ispostavilo se da je ispravna.
 
Душане, сетио сам те се данас кад сам куповао триптих од гаћа у "Лидлу".

Пар стелажа даље, била је наслагана камара оних "твојих" стубних бушилица, и даље по десет 'иљада. ;)
 
Nazad
Vrh