Alati i radionice

E, jesi mi sade uljepšao večer, da znaš !!!
Vidim ja da "ću se ubrišem" a da nijesam "ni omastio brk"...

Odoh film da gledam...
Nema me...
Do daljnjeg...

Kod mene u firmi se gradi ogromno postrojenje za odsumporavanje i sve s zavaruje sa CO2 ali koriste punjenu zicu,ona unutra ima prasak (rutilni) a spolja je tokom zavarivanja stiti gas CO2+Ar.Zavar ima sljaku koja se jako lako skida.Na taj nacin mogu da zavaruju jako brzo (dva glavna reaktora su teski par hiljada tona i visoka oko 50-60m,sve ploce od 25-35mm i razni masivni profili) a da varovi budu veoma visokog kvaliteta.Svi varovi se ispituju sa penetrantima,ultrazvukom i radiografijom.

Sent from my A6 using Tapatalk
Kod punjene zice imas jako veci izbor nego kod obicne,za navarivanje,varenje tesko zavarljivih celika,bazicne zice...lakse je naci punjenu za te stvari nego obicnu

Jesi li čitao ove novine, šta pišu? :osmeh:
Pisu da je NAJVECI SIN NASIH NARODA I NARODNOSTI DRUG TITO u kurcu lose da mu je noga amputirana, ali da drugovi iz predsednistva dobro vode drzavu, krenula je serijska proizvodnja Imt 539, za koju godinu stizu 542-560_577
Zastava 101 se fantasticno dolazala na domacem trzistu, izvoz u EGIPAT cveta,
Sprema se PROTOTIP YUGO45
agrar u SFRJ cveta, industrija prihvata nove tehnologije, za 4 God SARAJEVO domacin olompijade,

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Pisu da je NAJVECI SIN NASIH NARODA I NARODNOSTI DRUG TITO u kurcu lose da mu je noga amputirana, ali da drugovi iz predsednistva dobro vode drzavu, krenula je serijska proizvodnja Imt 539, za koju godinu stizu 542-560_577
Zastava 101 se fantasticno dolazala na domacem trzistu, izvoz u EGIPAT cveta,
Sprema se PROTOTIP YUGO45
agrar u SFRJ cveta, industrija prihvata nove tehnologije, za 4 God SARAJEVO domacin olompijade,

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока
To su bila vremena. Danas od svega toga imamo k.... Bemti rat i politiku.

Ima drugar(autolimar i mehanicar) kompresor od 150litara sa takvom glavom.... radi vec 2 ili tri godine svaki dan bez problema...menjas ulje redovno i radice...

Nabavljeno danas stubna bušilica i presa ručna.U planu bila samo presa ali ponudio čovek i stubnu za male pare pa uzeo.Presa je stara ali nerabljena i takvih sad u prodaji nema,težina oko 70 kila.najviše mi se sviđa da ima dugačak hod oko 40cm prava za presanje ležajeva sa osovina pa i biločega.Jednu sličnu na navoj več imam samo ima premali hod inače veoma jako stisne.Bušilicu imam več jednaku kao novu tak da ču ovu samo malo servisirat i dat dalje da mi povrati svoju cenu,cenu prese i putne troškove od napravljenih 270km.

Jel ima neko walter aparat za varenje u sremu da se moze pogledati ili okolina sapca.i kakva su iskustva sa istim

Nazad
Vrh