Alati i radionice

E, jesi mi sade uljepšao večer, da znaš !!!
Vidim ja da "ću se ubrišem" a da nijesam "ni omastio brk"...

Odoh film da gledam...
Nema me...
Do daljnjeg...

Kod mene u firmi se gradi ogromno postrojenje za odsumporavanje i sve s zavaruje sa CO2 ali koriste punjenu zicu,ona unutra ima prasak (rutilni) a spolja je tokom zavarivanja stiti gas CO2+Ar.Zavar ima sljaku koja se jako lako skida.Na taj nacin mogu da zavaruju jako brzo (dva glavna reaktora su teski par hiljada tona i visoka oko 50-60m,sve ploce od 25-35mm i razni masivni profili) a da varovi budu veoma visokog kvaliteta.Svi varovi se ispituju sa penetrantima,ultrazvukom i radiografijom.

Sent from my A6 using Tapatalk
Kod punjene zice imas jako veci izbor nego kod obicne,za navarivanje,varenje tesko zavarljivih celika,bazicne zice...lakse je naci punjenu za te stvari nego obicnu

Hartija u koju su bili upakovani je sa datumom Februar 1980.

20180307_173918.jpg

Jesi li čitao ove novine, šta pišu? :osmeh:

Jesi li čitao ove novine, šta pišu? :osmeh:
Pisu da je NAJVECI SIN NASIH NARODA I NARODNOSTI DRUG TITO u kurcu lose da mu je noga amputirana, ali da drugovi iz predsednistva dobro vode drzavu, krenula je serijska proizvodnja Imt 539, za koju godinu stizu 542-560_577
Zastava 101 se fantasticno dolazala na domacem trzistu, izvoz u EGIPAT cveta,
Sprema se PROTOTIP YUGO45
agrar u SFRJ cveta, industrija prihvata nove tehnologije, za 4 God SARAJEVO domacin olompijade,

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Pisu da je NAJVECI SIN NASIH NARODA I NARODNOSTI DRUG TITO u kurcu lose da mu je noga amputirana, ali da drugovi iz predsednistva dobro vode drzavu, krenula je serijska proizvodnja Imt 539, za koju godinu stizu 542-560_577
Zastava 101 se fantasticno dolazala na domacem trzistu, izvoz u EGIPAT cveta,
Sprema se PROTOTIP YUGO45
agrar u SFRJ cveta, industrija prihvata nove tehnologije, za 4 God SARAJEVO domacin olompijade,

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока
To su bila vremena. Danas od svega toga imamo k.... Bemti rat i politiku.

Ima drugar(autolimar i mehanicar) kompresor od 150litara sa takvom glavom.... radi vec 2 ili tri godine svaki dan bez problema...menjas ulje redovno i radice...

Nabavljeno danas stubna bušilica i presa ručna.U planu bila samo presa ali ponudio čovek i stubnu za male pare pa uzeo.Presa je stara ali nerabljena i takvih sad u prodaji nema,težina oko 70 kila.najviše mi se sviđa da ima dugačak hod oko 40cm prava za presanje ležajeva sa osovina pa i biločega.Jednu sličnu na navoj več imam samo ima premali hod inače veoma jako stisne.Bušilicu imam več jednaku kao novu tak da ču ovu samo malo servisirat i dat dalje da mi povrati svoju cenu,cenu prese i putne troškove od napravljenih 270km.

Jel ima neko walter aparat za varenje u sremu da se moze pogledati ili okolina sapca.i kakva su iskustva sa istim

Nazad
Vrh