Alati i radionice

Abarth, koliko je koštala presa? To je odlična sprava, dok sam išao na praksu u servis imali smo tamo takvu... Meni bi isto tako nešto godilo...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Presa je bila 70eura,i ja dok sam radio u servisu smo imali sličnu malo manju.Za zamenu ležajeva točka na avtu,kod popravke menjača,zamena presanih zupčanika,ležajeva na snopovima i ležajevi rotora i švašta prava i zbog glomaznosti skoro neuništiva.

Sad me posjetište da imam negdje ručnu presu , moraću sutra da malo "rovim" , zaboravio sam potpuno a mora da bude negdje zatrpana osim ako je neko nije pozajmio .

Ima i rucna presa neke prednosti,pri izbijanju krsta kardana mozes na tenane da ne osteti...

Presa je bila 70eura,i ja dok sam radio u servisu smo imali sličnu malo manju.Za zamenu ležajeva točka na avtu,kod popravke menjača,zamena presanih zupčanika,ležajeva na snopovima i ležajevi rotora i švašta prava i zbog glomaznosti skoro neuništiva.
Svaki alat ima neku namenu tako i ta presa,za neke stvari je vise nego dobra,za vecinu stvari bolja od cekica

- - - - - - - - - -

Svaki alat ima neku namenu tako i ta presa,za neke stvari je vise nego dobra,za vecinu stvari bolja od cekica
Mogu se sabijati opruge ventila kada se skidaju i vracaju oni osiguraci

Kako da izmjerim koliko pritiska radi ta presica ?
Ima nekoliko metoda:
Najjednostavnije je izracunati koliko presa multiplicira silu sa rucke (doduse treba malo matematike). Ako se ne snalazis, pomocu ti sa racunom kada je nadjes..
Druga metoda je sa hidraulicnim testerom sa manometrom izbazdarenim na silu. Koristi se kod kalibrisanja hidraulicnih glodackih stega.

I ja imam Waltera 180 ampera i zadovoljan sa njim. Zavaruje rutilnu elektrodu Jadran S fi3.25 na 110 ampera.

90e i tek kuči sam video da ima glavu novu rohm,tak da sama glava vredi skoro pola stubne.Inače je trofazna 0,55kw-L+D-MK2 i dosta brzina,mana je da su najmanji okretaji 300 bolje bi bilo ak bi imala oko 200.Glava ostaje kod mene haha a za novog vlasnika ide gore obična.

Sredjen motor moje velike dvorucne busilice,marka je VEB Steinbeck (DDR) ,4 brzine,MK2 prihvat i 1050 W.Kupljena neispravna za 15 eur,rotor probio.Wiklovanje,balansiranje,nov kolektor zajedno bilo 35 evra,sad radi kao sat.Prava zvijer,probao sam je sa burgijom fi20,ne osjeti opterecenje uopste.Pomocnu rucku sam ja napravio od cijevi 3/4",narezao navoj sa Collins rezacem koji sam spominjao ranije.Uz nju sam dobio AEG futer 1-16mm sa MK2 trnom.
0ba15f2f8faf9e1cd45fa41a6ee9cf36.jpg

Sent from my A6 using Tapatalk

Dali ste gledali snimak onog cara sto hiltijem cepa nesto...ma`bije bata masinom i samo drugi ubaci kabal u steknjer i ovaj se uplasio-baci iz ruku masinu...reko dali je ovo moguce....

Mozda ima zainterosavnih na prodaju komplet invertat servisa,sve je berner sem dizalice koja je polini.

Ormar sa alatom berner (sve moguce sto postoji za servis)

Pneumatski odvijac.

2 krokodilke 2 i 4t.

Vakum za ulje sa posudom za odlaganje.

Cena za sve 40.000e

Sve ide komplet i moze da se pogleda svaki dan,a od alata nema sta nema :osmeh: i ne prodajem ja nego poznanici koji se penzionisali u Nemackoj.

Mozda ima zainterosavnih na prodaju komplet invertat servisa,sve je berner sem dizalice koja je polini.

Ormar sa alatom berner (sve moguce sto postoji za servis)

Pneumatski odvijac.

2 krokodilke 2 i 4t.

Vakum za ulje sa posudom za odlaganje.

Cena za sve 40.000e

Sve ide komplet i moze da se pogleda svaki dan,a od alata nema sta nema :osmeh: i ne prodajem ja nego poznanici koji se penzionisali u Nemackoj.
Neka je sa srecom poznanicima za te pare.

@lucky javi mi se da se dogovorimo ako imas vremena da pogledam aparat walter kupui bi isti takav.posalji mi poruku u inboh ili na 0604510404 pa te zovem pozdrav

Nazad
Vrh