Alati i radionice

Novo pre 5 godina izaslo 80.000e :osmeh: u pitanju je kompletan alat za servis nema sta nema od alata.ormar sa alatom 12 fioka prazan vredi 5 000e :kisa:ja se dokopam pojedinacno nekih stvari,ali nema sanse :sjasi:
Znaci,u knjigama otpisana roba posle 5 godina vredi 50%? Ovde svi ludi pa cekaju takav alat :haha:80.000 -pdv je 64.000 a u eksploataciji to je veoma izlizan alat koji je sklon padu na Tintaru i oni traze 40.000?:haha:

dodji da vidis popijemo :ppozdrav: pojedemo :osmeh: i uveri se dal je izlizan,za 40% stvari imas da pitas tsa je ovo i cemu sluzi :osmeh:

- - - - - - - - - -

Jutros setao pa naleteo na garave prodavce,covek nema pojma ni sta je prodao cena 50din :osmeh: Ne treba ni meni,al za 50 din nisam mogao da odolim.

15zm77q.jpg

dodji da vidis popijemo :ppozdrav: pojedemo :osmeh: i uveri se dal je izlizan,za 40% stvari imas da pitas tsa je ovo i cemu sluzi :osmeh:

- - - - - - - - - -

Jutros setao pa naleteo na garave prodavce,covek nema pojma ni sta je prodao cena 50din :osmeh: Ne treba ni meni,al za 50 din nisam mogao da odolim.

15zm77q.jpg
Alat za secenje keramickih plocica!!!!

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Pazario danas dizalicu 12 tona za nekih 10ak eura. Ispravna jedino malo slini ulje na gumenom čepu. Zna li netko šta napraviti da više ne curi?? I kakvo uopće ulje ide unutra?

Pozdrav.

Kupio sam novi aparat za varenje Villager Inverter VIWM - 170. Prilikom startovanja dolazi do blagog u varničenja u kućištu (verovatno na glavnom transformatoru) u trajanju od par sekundi. Da li je ovo normalna pojava? Jel imao još neko iskustva sa tim? Aparat je isparvan i radi bez problema. Takodje prilikom rada ne varniči .

Pozdrav.

Kupio sam novi aparat za varenje Villager Inverter VIWM - 170. Prilikom startovanja dolazi do blagog u varničenja u kućištu.... Takodje prilikom rada ne varniči .

Ne sme da varniči unutra, ima neka muka. Kad ga nagaziš malo duže, ko zna šta će se desiti. Može i da se zapali :D
Reklamiraj to. U prvih 15 dana imaš pravo na zamenu aparata ili povrat novca. Kasnije samo servisiranje a baš da ne platiš servisiran aparat kao nov.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odlična tema, sve pohvale. Svašta sam nešto saznao i naučio.

Ja bih da kupim moment/kilo ključ i našao sam jedan, koji najbolje odgovara mojim potrebama.(Priključak 1/2", raspon mjerenja 20-200 Nm). Konkretno radi se o Berner 120332. https://shop.berner.eu/hr-hr/p/1203...ementom-za-premjetanje.html?article_id=120332

On je izgledom pljunuti Rashol/Gedore Torcofix prošle generacije. Znam da je Berner samo trgovačka marka i da, uglavnom, prodaje tuđe proizvode pod svojim imenom. Zanima me da li je možda ovo rebrandirani Rashol/Gedore i koliko je Berner dobar i pouzdan brend? Svaka pomoć i savjet dobrodošli. Blagodarim. :ppozdrav:

Pazario danas dizalicu 12 tona za nekih 10ak eura. Ispravna jedino malo slini ulje na gumenom čepu. Zna li netko šta napraviti da više ne curi?? I kakvo uopće ulje ide unutra?

Ja imam takvu zavario sam maticu i sraf zavio isto je curelo.
De pise tonaza moja e skoro duplo veca a nema da pise verovatno oko 20t.

Prinova sa prvog ovogodišnjeg vašar u Bašaidu.Brusilica Fein Msf 665 D, 1650 w.Kabal je bio u prekidu ,nema štitnik i plastični deo kojim se uključuje prekidač.Kada sam je kući probao na kratko samo je nešto puklo.Rasklopio sam je ,ležaj do glave je propao pa je rotor češao stator.U njoj je bilo brdo prljavštine koja je detaljno očišćena ,sve je oprano ,sastavljeno .Pri pokušaju probe opet "pucnjava" .Sada sam znao šta je ,izvadio sam "kondenzator " .Mašina radi bez greške .

Poslednja izmena:
Ja hoču da je sav alat ispravan a mora bit i za oči sređen.Presa rasturena i sa četkom na flexu skinuta sva hrđa.Zubi i luftovi kao na novi tako da kad ju ofarbam i sastavim natrag če bit ok.
Na slici je metar pored prese tak da se vidi da nije to igračka od prese.

Nije prava tema za ovo pitanje ali su majstori tu pa da pitam ako mogu:pravim ulagace za min djubrivo na nodetki i to sam zamislio da bude od nosaca moticice imt paraca ali mi neodgovara krivina pa je pitanje ako ja to ugrejem pa ispravim hocu li je oslabiti? Otprilike sam zamislio da to izgleda kao na onoj masini sto je Rabadzija stavljo snimke na forum,unapred hvala

Kad je usijac i nastelujes ugao opet je usijaj i ubaci je u preradjeno ulje neka se ohladi i dobice opet cvrstocu.Mada mislim da je to obicna gvozdjusina nista u kvalitetu pa mozes ga ohladiti i u vodu kad ga usijas nece puci,a dobice na cvrstini stim sto u vodu razmuti kilo uree.

Nazad
Vrh