Alati i radionice

Bilo tu reči o ovim aparatima http://www.kupujemprodajem.com/Aparat-za-varenje-kzubar-450-A-inverter-38075574-oglas.htm pa me interesuje kako su se pokazali mislio sam ovaj jači jer nije puno skuplje od slabijeg a od viška glava ne boli.

Taj ima 450A ali malo sutra a jos vjerojatnije malo prekosutra:haha:. Gledao prije nekoliko dana profi REL inverter aparat od 160A, na 150A intermitenca 100%, i dodje preko 700E, a taj ovakve od 450A jede za dorucak sve sa kablovima i tom kutijom:haha:. Nisam profi varilac ali sam imao prilike da sprzim jednu elektrodu mislim 5 mm navijen aparat na 450A, ali na transformatorskom REL aparatu ali preko diodnog mosta(rotacioni) .

Da li si radio sa aparatom da znas sta ima i sta moze? Ako nisi onda prestani da flejmujes!
Moj od nazivnih 300A ima otprilike nekih stvarnih 230-250A. Nemam alat da izmerim, ali po nekom mom iskustvu je to toliko! A to je sasvim dovoljno. Ko se profesionalno bavi zavarivanjem sigurno mu ovo nije ili nece biti jedini aparat. A za "varenje oko kuce" i popravku svojih masina ce svakom amateru posluziti isto tako dobro ako ne i bolje od tog tvog aparata kupljenog za 700eura

MITYOO,nemam nista protiv aparata,cak sam i ja gledao,i verovatno cu da ga kupim dogodine da ga vucem po terenima,vdecemo,ali kao varioc ,trebalo bi da znas da nema invertora preko 200 ampera na monofaznu struju vec su svi trofazni...

Kod majstora koji su mi radili supu video sam inventorski aparat od 400A koji radi na monofaznu struju.Aparat je nov i made in Rusija.

Ovaj prodavc mora da je pratio vasu raspravu i podigo cenu aparata :haha:
Za porodicna gazdinstva ovaj je majka za te vase skupe aparate, niko nije lud (niti ima para) da plati aparat 700-1000e i da ga koristi jednom nedeljno, zato su dobre i ovakve ponude da bi zadovoljile potrebe tih malih gazdinstava.

Da li si radio sa aparatom da znas sta ima i sta moze? Ako nisi onda prestani da flejmujes!
Moj od nazivnih 300A ima otprilike nekih stvarnih 230-250A. Nemam alat da izmerim, ali po nekom mom iskustvu je to toliko! A to je sasvim dovoljno. Ko se profesionalno bavi zavarivanjem sigurno mu ovo nije ili nece biti jedini aparat. A za "varenje oko kuce" i popravku svojih masina ce svakom amateru posluziti isto tako dobro ako ne i bolje od tog tvog aparata kupljenog za 700eura

Sve mi je jasno kad si napisao da isti vari preko 220A sa 2,5 mm elektrodom i to na monofaznoj struji. Drugo invertorski ili elektronski ima povratnu vezu pa regulise izlaznu struju/napon neovisno od ulaznog napona, osim ovih kineskih.

Uzmi digitron u ruke i izracunaj koliko struje na ulazu treba da ima na toj jednoj fazi da ima 400A na izlazu pa ce ti biti sve malo jasnije. Kao strucnjak za varenje da li si zavirio iza nekog profi aparata od 400A da vidis koliko ampera treba na ulazu, i to sve 3 faze koje opterecuje podjednako (pricamo o 400A) odnosno kakve osigurace trebas imati i mrezu. Ja flejmujem, a ti pricas o tom aparatu kao oni na TV shopu o onim sranjima koje prodaju.

Dopuna elektricnom alatu,dve godine garancije nista spektakularno za moje potrebe taman.
WP_20161029_15_58_41_Pro_zpspjvqisoc.jpg

WP_20161029_16_00_57_Pro_zpslckqloh9.jpg

Ne treba da racunam pise na ambalazi... Ako nemas odgovarajuci ulazni napon i odgovarajucu jacinu struje nemoj ni da ocekujes na izlazu toliko.... A ja sam sa aparatom nazivne snage 300A vario i napisao sam lepo kako stoji stvar. Ko mi ne veruje nek dodje da proba!

- - - - - - - - - -

Na 250A sa 4 elektrodom sam sekao U profil 80x40 a on ima zid debljine 4 i 7mm. A sa 2.5 elektrodom variti profilne cevi na 220A je prica za sebe. Toliko samo da dodam da sa obicnim transformatorskim aparatom nisam mogao nikad ovako brzo i kvalitetno da izvodim vertikalne varove od gore na dole!

Kolega, nemoj da se uvredis. Vidim kazu da ti je to profesija, a ja sam amater, ali stvarno te neke elektrodice koje topis nebeskim amperazama mi daju sumnju u taj aparat. Sto rece kolega gore, kao da gledamo tv shop. Sve to sto si ti napisao ja radim sa mojim aparatom na mnogo manjim amperazama. Jednostavno moj je 180 ampera pa i ne moze da ostvari tih 250 ili koliko vec taj tvoj ostvaruje. Opet kazem da mi nije namera da te uvredim i da pametujem. Jednostavno mi kao amateru nije jasno to tvoje pisanje.:ppozdrav:

Na svakoj kutiji elektroda pišu podaci kakve elektrode su unutra i sa kojom amperažom se vari.Zašto onda treba dva put veča amperaža za 2,5 elektrodu kad je proizvođač napiso da je potrebna amperaža od 65 do 80 ampera.Ja za tu debljinu elektrode idem do max 90 ampera i napravi var kako treba.Kakav super aparat je onda taj kad mu treba duplo više ampera od normalnih aparata?

Napravi var odozgo na dole sa pomenutom amperazom pa onda komentarisi dalje.Ja sam sa prepiskom zavrsio, ko je hteo razumeo je, a ko nije njemu dzabe tupim...

Ljudi stvarno cemu rasprava, nije vazno da li ja sa takvim aparatom radim sa 3.2 elektrodom bazicna ili rutilna nebitno, ide bez problema, sad dal ima 200 ili 300 pravih ampera uopste me ne zanima.
Aparatic za tih 100e je super i nema sta da se prica.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Evo ti linkova pa gledaj, ovo vrijedi za bilo koji koji ima ime iza sebe i taj proizvodjac je bio juce kao sto ce vjerojatno biti sutra na trzistu a ne kao kinezi od 450A :haha:, koji su danas i vise nikad u prodaji , evo ti za kemppi ali vazi za sve , recimo ovaj od 350A sa intermitencom od 40% koristi 3 faze i ima 21kg, skroluj dolje i imas sve podatke o aparatu , o cijeni necemo nekome ce pozliti.
http://www.probe.hr/webshop/proizvod/kemppi-master-mls-3500-1690/
Ili ovaj od samo 220A , i isto treba napajanje 3 faze a samo 220A
http://www.probe.hr/webshop/proizvod/kemppi-minarc-220-22/

Recimo odnos amaterski aparatic i profi aparatic , i to amaterski ne kinez gdje neko stoji iza podataka , amaterski ima intermitencu od 8% na temepraturi od 40 stepeni a drugi na istoj temeperaturi ima 40% za max amperazu.

Nazad
Vrh