Alati i radionice

Onda po ovom linku treba još masti jer je sad otprilike na nivou polovine pužnog zupčanika. Ali nešto razmišljam, ako je nivo toliki da prekrije pužni, onda je to maltene skroz puno kućište što mislim da svakako nije dobro?

Ako ima vise masti grejace se previse cela jer stvara prevelik otpor. u pitanju je sama mast jer svaku kvalitetniju brusilicu ili busilicu koju sam otvarao unutra je vrlo malo masti ali vrlo lepljive i guste. Najvise me podseca na onu mast za hiltije za podmazivanje ona crvena mast .Ona jednostavno u malom sloju opstaje na zupcanicima uvek. Sve ove jeftinije i kineske kad otvorim bude suva na zupcanicima i mnogo su bucnije u radu .stavljqao sam i vise masti opet je razbaca okolo i zupcanici suvi ali greje se dosta vise i teze radi

Moj je od 300, sad vidim ima i tih od 400, 3.2 elektrodu topi bez problema i bazicnu, deblju nisam probavao, ali ove od 3.2 ide bez problema bez odmaranja, ima kao neku lampicu za pregrevanje ali jos je nijednom nije upalio.

Da, isti, mozda sam cak i kod ovog prodavca uzeo, podavno bese pa se i ne secam.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Mozda je dobar aparat ovaj kzubr ali nema ni 200 ampera a ne 300... pa pogledajte samo kablove 16 kvadrata.ni jedan invretor koji imqa preko 200 ampera,nije na monofaznu struju...

e sad.. ko ce ga znati koliko ima ampera bitno je da može da vari 3.25 elektrodu i da se negreje

- - - - - - - - - -

na kolko ampera radiš sa 3,25
Da, isti, mozda sam cak i kod ovog prodavca uzeo, podavno bese pa se i ne secam.

Meni se čini da oni malo mnog frljaju sa tim podacima. Aparat za zavarivanje od 400A može da radi sa elektrodama od 6mm i za običnog korisnika to zaista nije potrebno.

Pored toga, inverter od 300-400A nije težak 4-5kg. U toj klasi snaga i oni su teško oko 30kg i više, rijetko manje a ako i jesu lakši, onda je to na uštrb intermitencije. Da ne spominjemo to što su ovi sa oglasa redom monofazni. Pogledajte kako izgledaju, koliki su i koliko su teški aparati te snage od vrhunskih proizvodjača:

Lincoln 400SX od 400A-37kg

ESAB 353i od 350A - 49kg

Kemppi 3500VRD od 350A - 21kg

...

Ovo je postalo isto kao priča oko trimera koji imaju kobajagi 5,5-6KS. Svi ti kineski inverteri (Kzbur je takodje jedan od njih) su generička roba, isti vrag a drugo pakovanje. Ovi od navedenih 400A imaju možda 180 do 200 u najboljem slučaju.

Kineska igracka od 105 evra. Jos je monofazni jbt... Da bi kupio solidan aparat od 300 ampera na ovu cenu morao bi da dodas minimum jos jednu nulu... O bazicnoj elektrodi nema ni govora, mozda moze on da vuce ali to nije zavarivanje, nego sviranje Q... Za bazicnu elektrodu ako hoces da radis PROFI ZAVARIVANJE treba indusrijska struja. Varenje kod kuce, kad varis da komsiji trepti sijalica, takva struja za bazicnu elektrodu ne pije vodu...

Da me ne shvatis pogresno, nemam nista protiv ovog tvog aparata nego mi bodu oci ove kineske amperaze. to nema blage veze sa zivotom.

Poslednja izmena:
Pa istina da se frljaju malo sa tim amperima, jer mislim da i ovaj nema 300, ali bitno je sto kaze vasovac da ide sa 3.25 bez problema, meni vise i ne treba, a isao bi sa 4mm rutilnu bez problema sigurno, dok bazicnu ja mislim da ne bi mogao. Ja varim sa 3.2 na oko 230 240 ampera

- - - - - - - - - -

Kineska igracka od 105 evra. Jos je monofazni jbt... Da bi kupio solidan aparat od 300 ampera na ovu cenu morao bi da dodas minimum jos jednu nulu... O bazicnoj elektrodi nema ni govora, mozda moze on da vuce ali to nije zavarivanje, nego sviranje Q... Za bazicnu elektrodu ako hoces da radis PROFI ZAVARIVANJE treba indusrijska struja. Varenje kod kuce, kad varis da komsiji trepti sijalica, takva struja za bazicnu elektrodu ne pije vodu...

Ne znam zasto pricas ako nisi probao. Nije sad da kazem da je to vrh aparat, ja druge nisam ni probao, imao sam pre zagrebacku elektrodu 170 aparat, tezak ko tuc dok ga preneses negde. Ja nisam profi majstor ali koristim ga svaki cas i nije istina da ne moze bazicnu da topi, ja sam vario sa 3.2 bazicnom i ide normalno, samo treba "njegovih" 270 280 ampera.

Sta ima da probam kad vidim o cemu se radi... Zavisi sta ti podrazumevas pod "ide normalno" zavarivanje i zavisi sta varis sa njim. Slazem se sa tobom da taj aparat moze da zavrsava posao recimo u nekom seoskom domacinstvu. Inace to nema blage veze sa ozbiljnim zavarivanjem i tek nema veze sa tih 300 ampera...

Pod tim normalno podrazumevam da aparat ne stenje dok radi, da je dobro topi i dobija se dobar var. Ali sa bazicnom manje radim, tj kod nas se tw bazicne slabije i prodaju, ja uzmem kojih ima.

Ajd ja kao laik da postavim jedno pitanje i da mi neko objasni za koje materijale su namenjene bazične a za koje rutilne elektrode ?

Stiglo Iskri društvo,pezadovoljan sam kako radi
ZllByRk.jpg
YnFLLaw.jpg
rdf29BW.jpg

Jel bi mogao neko da mi kaze gde bih mogao da kupim ureznice FRA ,konkretno me interesuje trodelni set M14x2mm.

Ne mogu da nadjem na njihovoj stranici da li se bave maloprodajom i salju li poruceno kurirskim sluzbama.
Jesi li porucivao sta od njih ? Hvala....

Nazad
Vrh