Alati i radionice

Nisam poručivao, išao sam direktno kod njih. Probaj da ih nazoveš verovatno šalju brzom poštom. Ja sam kupovao Trebinjske ureznice i zadovoljan sam kvalitetom.

Da li je neko kupovao automatske maske za varenj skoro?neki savet,mane odredjenih modela i slicno...cene...

Nekoliko ključeva što sam uzeo na aukciji na netu. Ovde nedostaje desetak komada koje sam poklonio bratu. Sve ukupno je izašlo oko 2000 dinara tako da mislim da je vredeo pazar. Neki su malo dirani, ali su svi ispravni i u kvalitetu. Veličina od 5-36.

U gomili su se našla i ova 3 interesantna ključa:

1a390c7ba8c10b416f533e63c1ba3f25.jpg

Drugari koje ulje da sipam u nju ?

40-50 € na kupujem prodajem. Ja imam takav i sluzi. Do sad nisam polomio nista iz tog kompleta.

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

Hteo sam se zahvaliti i bez ucitane slike. Ali sam ipak malo saceko. A drugi deo?

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Pa nek ima stvarnih 180-200A i to je dosta za jedno domaćinstvo nije ništa profi ali ponekad zatreba malo jači aparat i dali bi ovo mogo da služi kao jači da ne kupimo neki slabi jer imamo končar od 120 ili 140A ali kad treba nešto deblje da zavari onda nema snage to lepo da zavari.

Nije baš da za zavarivanje debelih ploča treba ogromna amperaža. Takvi spojevi se svakako izvode iz više prolaza tako da je aparat snage 200A sasvim dovoljan da sa 3.2mm elektrodom radite na nekih 150-160A i imate rezervu snage. Na ovoj slici se vidi kako to izgleda na ploči od 9.5mm ili 3/8"

3G-FCAW-AWS-Test-Bead-Placement.png

Evo kako to izgleda u stvarnosti kada se zavaruje u više prolaza

welds004.jpg

Nemojte nikada pokušavati da zavarujete debele komade u jednom prolazu. Na primjer, da vodite elektrodu lijevo-desno po pola centimetra kako bi zavar bio širi ili da zavarujete jako sporo kako bi se veća količina istopljenog metala razlila i popunila spoj. Nekoliko prolaza mnogo bolje odradjuje posao.

Nazad
Vrh