Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Igram se majstora.
Izdala mi je baterija na bušilici pa sam gledao neke klipove na YT i probao da stavim litijumske.
Nisam kupovao nove ćelije a ove što sam ugradio su izvađene iz baterije laptopa.Hteo sam da kupim BMS ali čovek iz Kikinde koji ih prodaje ne želi da mi proda direktno nego isključivo šalje poštom a ja bio u Kikindi.
Sve sam ja to satavio ,stavio na punjač koji je original od bušilice ,napunio, mašina radi.
Pitanje za iskusne .Da li mora da se ugradi taj BMS ?
Da napomenem da sam još jednu Bošovu bateriju na isti način uradio i nju njen punjač puni .
Ima BMS od 40 A ,oko 600-800 dinara.U pravu je kolega grabik.
Bms mora biti preko 40A a to nije baš jeftino.
Ja za moje eksperimente punim jednu po jednu bateriju sa punjačem za lijon..
Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
U pravu je kolega grabik.
Bms mora biti preko 40A a to nije baš jeftino.
Ja za moje eksperimente punim jednu po jednu bateriju sa punjačem za lijon..
Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Na YT ima i korisnih stvari a ima i gluposti, ove prepravke mogu , ali sa jednim velikim ali. Moras imati drugaciji punjac i ugraditi BMS elektroniku sto je za ovu busilicu bacanje novca.Lepo sam rekao da sam video na YT.
Da ali neke baterije nemaju taj osigurac po difoltu , sto zbog velike struje za koje su pravljene , sto iz drugih razloga.Na baš, ali je moguće. U bateriji postoji kao neki ventil pritiska i kad se baterija prepunjava u njoj se stvara pritisak koji onda trajno otvori taj ventil koji onda trajno prekine strujno kolo. E sad, taj strujni kontakt je moguće fizički nagurati nazad i time ponovo ostvariti strujno kolo ali to je zabranjeno jer tako više ne postoji zaštita i požar je vrlo moguć u slučaju prepunjavanja.
Ako dođe do prepunjavanja (ili pregrevanja bilo koje vrste) razvija se ogromna temperatura i požar je zagarantovan. Čitao sam neke komentare da zemlju iz saksije (u kojoj su radili eksperimente sa zapaljenjem baterije) pretvori u staklo koliko se velika temperatura ekspresno oslobodi.