Alati i radionice

Sta ide u paketu,baterija,punjac... ?
Kumu sam lane kupio busilicu sa 2 baterije,punjac i pun kofer alata za cca 50e.

Dodati još malo i kupiti crni model od preko. Otac je kupio prošle godine za 8000, punjač, 4ah i duboki nasadni ključevi u kompletu kao i sada.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Uzeo danas prospekt i vidim odvijač. Nadam se da ce sin uspeti kupiti, ja cu biti u Subotici, mozda i ja tamo ujutru budem u redu, sigurno ima Lidl u Subotici.
Ne treba mešati bušilicu i odvijač, odvijač je uvek skuplji od bušilice.

Onaj mali sto je bio kod njih ,crna serija ,stane u saku ceo motor sa udarnim mehanizmom ,steta sto sam ga propustio ,sad je po oglasima za 7-8k din.

Da li ste stavljali samo po jednu bateriju na red (4 kom), ili ste stavljali po dve u paralelu i potom 4 takva para na red?

Ne znam gde bi bilo primerenije postaviti ovo pitanje, računam da ovu temu prate tehnički upućeniji ljudi.

Dakle, postoji li teoretski način da se preko cevi boš pumpe (obična mehanička boš pumpa) detektuje trenutak ubrizgavanja? Kad element u boš pumpi nabije pritisak u cevi do dizne (koji onda otvara diznu i izvrši se ubrizgavanje u cilindar, a pritisak onda padne na neki manji nivo) - da li se skok tog pritiska u cevi može na neki način detektovati sa spoljne strane te cevi? Npr. da se detektuje vibracija na cevi ukoliko ona uopšte postoji...
Da jako davno na faksu nam je to pokazivano , stipaljka(sensor koji radi na principu deformacije kristala proizvodi napon , ako me sjecanje jos sluzi) se stavi na cijev visokog pritiska i gleda se na osciloskopu , onda su jos postojali vecinom sa katodnom cijevi i bez memorije , jedan kanal pokazuje trenutak prolaska zamasnjaka a drugi kanal krivulju ubrizgavanja goriva, po krivulji se vidi samo da li pravilno radi , pritisak mislim da onda nije bilo moguce izvana da se odredi , to je bilo onda.

Da li negde imaju da se nađu plastike ili stakla za rotacije? Imam tri Hella rotacije, ali na svakoj je razbijena plastika. Na KP sam našao za 2 crvene, što je mnogo za plastiku. Takođe mi treba i motorić sa pinjonom.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Obidji otpade ili cokoladne sto rasturaju traktore. Pravi se da gledas neki veci, ozbiljniji deo i usput ako vidis rotaciju, pitaj za nju. Vise od crvene tesko da ce ti uzeti

Imao sam par rashodovanih tih HELA rotacija i bacio
One led uzimam od tad one što blicaju i super su!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Blinker jesu dobre jer su manje, manje struje trose i nema pokretnog mehanizma. Ali je sada pitanje na kakvu turu naletis, na oko su sve iste ali unutra mozda ne. Slicna situacija kao sada sa alatom..
Ali se ne mogu porediti led i recimo hella, na kombajnu mi je hella sa h1 sijalicom i da skinem gumicu i ono staklo mogao bih je koristiti kao far. Komsija kad proleti sa claas-om pored kuce rotacije mi osvjetle sobe u kuci koliko su jake, vjerovatno hella.

Da li neko zna gdje se ima uzeti gumica za rotaciju? Ona original gumica mi je otisla pa sam stavio one tanke kineske, rade poso ali cesto proklizavaju.

Nazad
Vrh