Alati i radionice

@dukej je verovatno mislio na neki uređaj recimo poput osciloskopa u elektronici da se spolja detektuje taj trenutak ubrizgavanja,putem manometra to nebi bilo moguće jer su brzi taktovi a i trebalo bi seći cevi visokog pritiska ili stavljati nekakve redukcije...
Nisam se susretao sa problematikom a nebi se začudio da nešto tako ne postoji ako nigde bar kod Kineza :)

Bez sečenja! Potpuno spolja da se detektuje trenutak ubrizgavanja.
Evo o čemu se radi, ovde na forumu je neko pitao kako se podešava paljenje kod rusa, plus ja kod sebe imam nekih problema sa traktorom vezanih ili za pumpu ili za podešavanje paljenja. I tako razmišljam kako bi bilo lepo da može da se proveri paljenje a da se ne skida cev visokog pritiska sa boš pumpe. I padne mi na pamet, ako je uopšte moguće detektovati vibraciju kroz cev visokog pritiska, ta vibracija bi mogla da okida stroboskop, s' kojim bi onda moglo da se posmatra položaj rupe u zamacu koja je kod rusa ostavljena za podešavanje paljenja, ili neke oznake na remenicama kod drugih traktora. Privlačna ideja ali ne znam da li je teorijski uopšte moguće preko čelične cevi osetiti vibraciju koju stvara fluid unutar nje.

Mislim da to nebi dalo neku naročitu korist.
Klasična procedura daje sasvim dovoljno dobre rezultate i neznam nikoga da nije dobro naštelovao trenutak ubrizgavanja na stari uobičajeni način.
Naravno, treba vremena, ali podešavanje može biti izvedeno kako god poželiš.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

@dukej nisam bas zapamtio sta imate od masina al ako je rus u pitanju tu nema potrebe za nekom preteranom mukom, paljenje na njemu kad se nasteluje po propisu ako ne da rezultate onda se ide dalje na pvp ili na nesto trece ako treba.

Da li jos neko ima neko iskustvo sa malim bruslicama, koje imaju potenciometar ili mora bosch?

Samo je bosch jeftin, evo pregledao malo.

Зорге@
Kad ce da budu stalci za brusilice opet u lidlu? Ti pratis to...
Hvala.

Bez sečenja! Potpuno spolja da se detektuje trenutak ubrizgavanja.
Evo o čemu se radi, ovde na forumu je neko pitao kako se podešava paljenje kod rusa, plus ja kod sebe imam nekih problema sa traktorom vezanih ili za pumpu ili za podešavanje paljenja. I tako razmišljam kako bi bilo lepo da može da se proveri paljenje a da se ne skida cev visokog pritiska sa boš pumpe. I padne mi na pamet, ako je uopšte moguće detektovati vibraciju kroz cev visokog pritiska, ta vibracija bi mogla da okida stroboskop, s' kojim bi onda moglo da se posmatra položaj rupe u zamacu koja je kod rusa ostavljena za podešavanje paljenja, ili neke oznake na remenicama kod drugih traktora. Privlačna ideja ali ne znam da li je teorijski uopšte moguće preko čelične cevi osetiti vibraciju koju stvara fluid unutar nje.
Dovoljno osetljiv senzor može da detektuje,ali imaš drugi problem,a to je da treba eleminisati sve ostale vibracije koje mogu da daju lažne rezultate.Tako da jeftini senzori otpadaju u startu.

Prosečne dizne rade u taktu od ~40ms na leru,sa svakim povećanjem obrtaja i takt se povećava tako da treba baš dobar senzor koji će da prepoznaje samo vibraciju kad dizna odradi svoje,može da se odradi ako imaš dovoljno znanja i vremena ::novac::

Ma ovo je više rezultat maštarije nego stvarne potrebe za uređajem. Posejano, pa ono- dokon pop i jariće krsti... Više je stvar u tome da l' je to uopšte moguće, i ako jeste zašto to već neko ranije nije napravio...

Na dva obrta motora imamo jedan obrt kolenaste boš pumpe, odosno ne nekom leru četvorotaktnog dizela od 1000 obrtaja u minutu dizna jednog cilindra ubrizga 500 puta u minutu. To je 8.3 puta u sekundi, odnosno ubrizgavanje na svakih 120ms.

Ma ovo je više rezultat maštarije nego stvarne potrebe za uređajem. Posejano, pa ono- dokon pop i jariće krsti... Više je stvar u tome da l' je to uopšte moguće, i ako jeste zašto to već neko ranije nije napravio...

Na dva obrta motora imamo jedan obrt kolenaste boš pumpe, odosno ne nekom leru četvorotaktnog dizela od 1000 obrtaja u minutu dizna jednog cilindra ubrizga 500 puta u minutu. To je 8.3 puta u sekundi, odnosno ubrizgavanje na svakih 120ms.
Isti smo po pitanju krštenja . :osmeh:

Kad ce da budu stalci za brusilice opet u lidlu? Ti pratis to...
У марту их беше, ал' колико сам успео да видим, слободно потражи на "Купујем-продајем" јер ћеш тамо наћи такве исте конструкцијe, за приближно исте паре. Ал' да знаш да су ти за малу брусилицу још како-тако, али ми се чини да су сталци за велику брусилицу малчице глинџави. У крајњу руку, ено сад имаш тамо гер са плочом фи 180 за седам 'иљада.

Ево је Гаги из "Зоне алата" испробао:

Radio sam davno nekog Yuga 1.3 EFI taj motor je na leru imao 40ms takt na ~800 obrtaja na 2000 obrtaja je bio 60ms.Vreme ubrizgavanja je do 25%.

Djavolji je to posao koji uzima puno vremena i sve se svodi na pokušaj i grešku,a više je grešaka nego uspešnih pokušaja :D

U prevodu sva ta fina podešavanja su Sizifof posao.

Lidl-ov kvalitet.
Uzeli smo neki najeftiniji set gedora, oko 100 delova i sa bitom iz tog seta je odvrnut sraf bez ikakvih problema ili vidnih ostecenja.
893c667a56c86085af39e95df01363a7.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nisu svi za udarne odvijace namenjeni ako si njega koristio ,imam ja jedan slican set iz Lidl,ono zadovoljan sam,sasvim dobar kvalitet za cenu.

Ne, ovo je rucno...
Burazer ima neki set pa smo probali.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Пошто се прича о препакивању батерија из лап топа, друг узме и препакује неке из лап топа на рефлектор за лов. Оде увече у лов испроба рефлектор каже пушка ми не треба како јако светли и убаци он рефлектор у џеп. Каже после пар минута осетим ја неку топлину у џепу, каже кад је онда крену шоу као они ватромети на дечијим тортама прскају варнице метар из џепа. Будала место да скине прслук он гурне руку у џеп опекотине по руци скоро трећег степена, а прслук изгорео.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh