Alati i radionice

Aco ne znam sta da ti kazem, zetov komsija kupi taj set. I posto ima takvu malu brusilicu podugo proda on njemu tu iz seta, i evo posle 2 god riknula. A pitanje je da li je zet upali jednom mjesecno, i to kada radi sa njom ne ubija je. Da budem precizan rotor je iskocio iz glave, pomjerio se nazad. Taj njegov komsija je dosta cesce koristi i nista..

To je problem jer za te pare tesko da postoji neka kontrola kvaliteta i da imaju ustaljen kvalitet. Ja brusilice ozbiljno koristim i mozda je ipak bolje da ne menjam METABO.

Hitaši je kupio Metabo .Sada nastupaju kao Hikoki ,bar u ovom delu Evrope.
Nisam znao da je Metabo prodat. Sad malo guglah i vidim da je priča još zamršenija. Hitachi koki je kupio Metaba a onda ih je sve zajedno kupio neki investicioni fond. Znači Hitachi se više ne bavi električnim alatom. Sada umesto Hitachi alata postoji HIKoki u Evropi a Metabo HPT u Americi, dok brend Metabo sa svojom gamom alata ostaje i dalje. Svima je vlasnik investicioni fond KKR

Ona mala brusalica je valjda neki prepakovani kinez.Kako se kome zalomi nekog moze da izda brzo nekom da radi duze vreme.

Nazalos cini mi se da tu vise nama pravili ili ga je sve manje.
Moj Milvoki ispusti dusu za osam meseci a kod drugara Lidlov odvijac radi vec 2 godine nije zastucao ni jednom a za Milvokija mogao sam da uzmem jedni 20 Lidlovih.

Nebojša samo Makita, zadnjih godina mozda nije ful fulova ali ima dobar servis,korektni kod kvarova u garanciji (mada su retki),delova ima i originalnih i kopija,gabaritno su ok, baterija takodje pun andrak svuda(i polovnih i novih)

Ja sam pre sad skoro 4 god uzeo Villager brusilicu test model bila na sajmu za 2300din po principu nek traje godinu dana.Evo već 4 god se ne štedi,samo se četkice menjaju.

Uglavnom je venčana sa lepezom i šmirgla sve i svašta.Kad sam radio neki letn živi
šmirgrala stubove i rogove i mislio sam to joj je kraj,samo je očistio nove četkice i udri ponovo.Padala sa 3m i nije mi žao da joj dušu vadim te 2300 je odavno opravdala.Isto i tako njihova bušilica 5 dana samo mešala lepak,mislio sam da neće da izdrži kad eno je još radi,a plaćena 3000.

Ja sam ipak uvek za te jeftine mogu da traju,a i ne moraju,al ih zato kupiš za kirkiri i nije ti žao.Za cenu jedne kvalitetne kupiš 4 i ne štediš niti se štrecaš kad ispusti dušu.

Isto tako black and decker El testera,imala da se seče stara bagremova gradja svi štede motorke pa i ja,e onda ona na akciji u rodi oko 120€ i udri,isekla gradje i gradje obarao i stabla gde svi rekli ma nema šanse to bez jake motorke.I da crkne nije mi žao zaradila je bar 5 novih do sada.Dva lanca i nema stajanja.Kod komšije radili neki neku halu 30*15 kad rezali gradnju te im presisala motorka,pa nije dobar lanac i tu je odradila posao.Jedino što mora da se vuče kabal za njom,ali za te pare radi kao da je plaćena 1200€ a ne 120.

Ja razmisljam da porucim veliku i malu, al mi nesto to mnogo jeftino. Ta jeftinoca mi ne uliva poverenje.
Imam dve male HIKOKI i kujem ih u zvezde!!!!!!!!!!!!!
Jašim surfujem i divljam garancija je 3 god a imam ih već 2 god
Plaćene oko 30e komad malo je reći PREZADOVOLJAN!!!!!
A imam i Makitu i MACTEC I blu BOSCH gws 1000 i ne zaostaju za njima!!!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Kada treba nesto da se majstorise, sece brusi vari pravi a mi kod komsije. I evo jedan dan isli na ponovu.
f79bdacc837ab7567b2645c0f4d05d97.jpg

262506d711a294cb4f4115eeaa39e185.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Drugari,resih ovih dana da osposobim staru Iskrinu busilicu,imala je problem sa zupcanikom.Uspem to da sredim i usput zamenim cetkice,nove kupim u Woby hausu,morao sam malo da prepravim onu stopicu ispod opruge i kada sam sastavio 3 4 busenja odradila odlicno i onda zavarnicila i sada vidim da je pregoreo stator,izgleda kao mali zavar na kucistu statora.Svakako cu odneti stator na premotavanje samo me zanima da li sam ja mogao necim doprineti kvaru ili je jednostavno cekala da se pokvari posle vise godina lezanja na polici?

Nazad
Vrh