Gospodine Stalker, hvala Vam na strpljenju sa nama "davežima" koji bi i da pr**u i da stisnu istovremeno
, tj. koji bi da se ne zeznu u izboru tipa akumulatora, a da ga opet uzmu po što povoljnijoj ceni. Znam ja da je koliko para toliko i muzike, ali nije mi baš sve jedno ako uzmem dva komada po 11-12000, ili dva po 15-16000. Takođe mi je sasvim jasno da i od najboljeg proizvođača pojedini primerak može biti loš, a pogotovo od ovih nepoznatih... I ne gledam sad ja na to da izborom neke marke akumulatora dobijem dugotrajan akumulator jer to niko ne zna da li će se desiti, ali bih bar da izbegnem ono što se zna, a to je npr. da ovi Ca-Ca traže 14.8V a ja imam samo 14.2V.
E sad ovako, obišao sam čitav Srbobran, zvao prodavnice iz okolnih mesta i situacija je uglavnom ista. Na svim piše Ca-Ca, negde je velikim slovima naglašeno, negde sitnim i skriveno, ali ipak piše... Ipak, na nekim od njih postoje neskriveni čepovi za dolivanje destilovane vode. Sad mi to nije jasno, ako im na nalepnici piše Ca-Ca zašto onda ostavljaju čepove (one stare klasične koji se odvrću šrafcigerom, a ne ove koji se odvrću posebnim alatima i skrivenim ispod nekog poklopca) očigledno namenjene za održavanje akumulatora?
Evo šta još ima u ponudi kod mene (pored onih o kojima sam već pisao), iako mislim da sad već dobro smaram sa tim, ali kad sam već popisao nek ostane zabeleženo, možda nekom i bude od koristi...
Magneti Marelli Standard STD100ND 100Ah 720A 10700din
TAB PolarS 100Ah 900A 12500din
Gigawatt G100R 95Ah 800A 10800din
Mustang 100D Supercharget 100Ah 800A 9000din
Ovaj poslednji je Ruski (Istok Kursk Rusija) akumulator, nejjeftiniji je, ima redovne čepove za dolivanje destilovane vode, ali i na njemu piše Ca-Ca.
Sad sve nešto računam, ako već budem morao da uzmem Ca-Ca, onda da uzmem najjeftinije akumulatore pa valda će da izguraju garantni rok. Takođe gledam ovaj Ciak (što je @markokg1982 predložio), na slici ne vidim da piše Ca-Ca, ali ne znam da li šalju taj brzom poštom?