diesel d-60
Član
koja je oznaka ovog traktora... imam ja da pogledam fabricki koji mu je preporucen akumulator...
Poslednja izmena od urednika:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod ispravljača je važno da je struja što kvalitetnije ispravljena.Često ispravljači male snage a imaju jako kvalitetno ispravljenu struju a to je jako važno za akumulator.Ja recimo izbegavam brzopuneće ispravljače i startere jer mogu oštetiti akumulatore.Svaki koji koristiš za auto može puniti i te od 100 pa i 145ah. stim da će punjenje trajati duže i naravno voltaža mora biti odgovarajuća.6, 12 ,24 v.Kada se recimo zaboravi svetlo, koliko bi traktor trebalo da radi da ga dopuni?
Koji ispravljac tj punjac za akumulator bi valjalo kupiti i imati? Jel bilo koji kao i za kola, ili se zbog amperaze (oko 100tke) preporucuje da se obrati paznja na nesto?
Ako kaze da ih prikljucujem?naravno ako mislis na start preko njih?njemu ne treba akumulator,ili eventualno moze neki,cisto da se na nesto nakace kleme,da ne izazovu spoj...Pazi da ne saznaju ovi i servisa da ih priključuješ na taj starter jer onda ne priznaju garanciju.