Akumulatori

Ako hoćete da vam akumulator traje dugo, pod prvo, nikada ga nemojte izprazniti do kraja, ako ste ga već mučili, praznili, odma ga stavite na punjač i napunite do kraja, potpuno pun akumulator najmanje propada. Nemojte štedeti na dobrom punjaču, kvalitetan inteligentni punjač će vam se jako brzo isplatiti,. Dopunjavajte svaki akumulator barem svaka dva tri meseca punjačem, a može i češće, to mu neće škoditi.

Колега пуниш га допуњавао га инсталација као и алтернатор ради перфектно и кад цркне у гаранцији цркао је од себе нико није крив нико не сноси одговорност и то је то....Сад сам купио акумулатор од 100ах за 8000дин без фискалног и гаранције то је коментар.

Napisao sam kako da mu koliko toliko produžite radni vek, to nema veze sa garancijom.
Instalacija na vozilu treba da bude ispravna, normalno, ali nebude uvek da napuni akumulator do kraja, ili se vozilo ne koristi duži vremenski period, pa iz tog razloga treba dopunjavati punjačem.
Plus jedna stavka, nepune se svi akumulatori na isti napon, obični sa održavanjem, koji idu u prvu ugradnju, se pune na 14,00 V, a Ca-Ca, Silver, i AGM se pune na 14,70 V, i onda instalacija na vozilu ne napuni akumulator do kraja.

Добио сам извештај из сервиса и наравно рекламација није призната...Алтернатор на трактору пуни 14,3 трактор није стајао ради нон стоп, њихово образложење је недовољно пуњење и лаку ноћ,отворено су ми рекли слободно нас тужите.Тако да од сад купујем најјефтиније акумулаторе са најмањим гаранцијом те **greška од 36 месеци су узимање пара.Иначе Топла акумулатор је у питању...

Ako hoćete da vam akumulator traje dugo, pod prvo, nikada ga nemojte izprazniti do kraja, ako ste ga već mučili, praznili, odma ga stavite na punjač i napunite do kraja, potpuno pun akumulator najmanje propada. Nemojte štedeti na dobrom punjaču, kvalitetan inteligentni punjač će vam se jako brzo isplatiti,. Dopunjavajte svaki akumulator barem svaka dva tri meseca punjačem, a može i češće, to mu neće škoditi.
Kolega imas li predlog za neki dobar punjac, da moze puniti akumulator od 180ah. Kupio bi ga da dopunjavam akumulator kada se vrti razanj, a i preko zime kada stoje masine. Proslom vlasniku je akumulutor izdrazao 10g, kako kaze samo ga dopuni par puta godisnje.

Meni su samo jednom zamenili akumulator pre par godina a pre toga nikada jer je odgovornost i šteta naravno moja i samo moja, njihovo je sve u redu.U pitanju je bio Top Start od 97 ampera, bio je star možda godinu dana, traktor lepo palio i jednog jutra ni da bekne.Skinem ga, ubacim u gepek i odnesem na reklamaciju direktno kod uvoznika.Dugo vremena nikakvih ni dobrih ni loših vesti i jednoga dana zovu da dođem po nov, zameniće mi.Tu marku uzimam jer je dostupna u lokalnoj poljoapoteci, desi se da hitno treba pa bukvalno uz put pokupiš nov akumulator i vozi dalje, cena im je srednja, ni prejeftini ni preskupi a traju kao i svaki drugi.

Meni se desilo jednom davno da je akumulator poceo da pusta kiselinu na sastavu poklopca i tela, odnesem da reklamiram... kazu mehanicko ostecenje, aman ljudi na sastavu pusta.... Vratim akumulator, ubacim u najlonski dzak i tako je posluzio jos par godina uz redovnu proveru tecnosti...
Black Hors je bio u pitanju

Суштина у мом случају је то што није утврђено чињенично стање...сервисер је извршио проверу на акумулатору али нису утврдили исправност не исправност трактора.Он је утврдио да аку није довољно пуњен(он пуни 14,3) и то је то а дали је тако то није битно...ја сам убеђен да је аку цркао по истеку гаранције а то је три дана пре 24-ог месеца а он има гаранцију 36 месеци.

Kolega imas li predlog za neki dobar punjac, da moze puniti akumulator od 180ah. Kupio bi ga da dopunjavam akumulator kada se vrti razanj, a i preko zime kada stoje masine. Proslom vlasniku je akumulutor izdrazao 10g, kako kaze samo ga dopuni par puta godisnje.
Za ražanj ti u tom slučaju ne treba akumulator, vrtiš ga samo na punjač, tako mi radimo od pamtiveka.. Osim ako nismo u nekoj šumi..

Proslom vlasniku cega?
Izvinjavam se nisam napomenuo, proslom vlasniku kombajna. Par puta ga je punio u sezoni i isao je tako. Kod mene je bio jednu zimu bez punjenja i nije mogao ni da zavergla, samo je bendiks iskakao. Uzeo sam od komsije neki manji punjac da ga probam napuniti ali nema leba, slab punjac. Uzeo sam i od rodjaka taj pametni punjac al i on slab nista nije napunio. Gledao sam einhell punjace samo ne znam kakav je kvalitet.
Za ražanj ti u tom slučaju ne treba akumulator, vrtiš ga samo na punjač, tako mi radimo od pamtiveka.. Osim ako nismo u nekoj šumi..
To bi bilo dobro da vise ne kacim razanj na akumulator, hteo bih prvenstveno da punim akumulatore preko zime da ih odrzavam kolko tolko.

Meni su samo jednom zamenili akumulator pre par godina a pre toga nikada jer je odgovornost i šteta naravno moja i samo moja, njihovo je sve u redu.U pitanju je bio Top Start od 97 ampera, bio je star možda godinu dana, traktor lepo palio i jednog jutra ni da bekne.Skinem ga, ubacim u gepek i odnesem na reklamaciju direktno kod uvoznika.Dugo vremena nikakvih ni dobrih ni loših vesti i jednoga dana zovu da dođem po nov, zameniće mi.Tu marku uzimam jer je dostupna u lokalnoj poljoapoteci, desi se da hitno treba pa bukvalno uz put pokupiš nov akumulator i vozi dalje, cena im je srednja, ni prejeftini ni preskupi a traju kao i svaki drugi.
Ovi moji silver horse se drze u sklopu otpada, pa kada kupujes akumulator dovezes i nesto sirovina pa ti uracunaju. Ja sam dovezao nekoliko starih akumulatora i nov od 180ah me izasao skoro dzaba, morao sam doplatiti 2-3e:LOL:. A serviser njih je moj poznanik pa sam u plusu.

Nisam siguran kolega. Pricalo se kako ce se zatvoriti sad se ne secam tacno da li se zatvorila. Uglavnom su uvijek kukali kako ovo kako ono. Slabo prolazim tamo.

Magnum x 2 -zavrsili karijeru na dve razlicite masine odmah nakon isteka garancije.jedan spao na 9,drugi na 6v.jos dva komada nekako vrte na traktoru gde je paljenje na 24,ali daleko su od snage koju treba da daju.sve u svemu losi.
ciak nije los,ima par komada-drze se i imaju dobar start.

Izvinjavam se nisam napomenuo, proslom vlasniku kombajna. Par puta ga je punio u sezoni i isao je tako. Kod mene je bio jednu zimu bez punjenja i nije mogao ni da zavergla, samo je bendiks iskakao. Uzeo sam od komsije neki manji punjac da ga probam napuniti ali nema leba, slab punjac. Uzeo sam i od rodjaka taj pametni punjac al i on slab nista nije napunio. Gledao sam einhell punjace samo ne znam kakav je kvalitet.

To bi bilo dobro da vise ne kacim razanj na akumulator, hteo bih prvenstveno da punim akumulatore preko zime da ih odrzavam kolko tolko.
I slab punjač može napuniti akumulator ako je akumulator ispravan, samo će punjenje trajati duže. Nije toliko bitno koliko veliku struju može da da punjač, bitnije je da ima odgovarajući izlazni napon, i da ima neku vrstu automatike koja će na vreme isključiti punjenje. Ako ti je akumulator stajao celu zimu prazan, on je već duboko sulfatiziran i tu nema pomoći. Poenta je uvek održavati akumulator u punom stanju. Npr. pre neki dan sam prao prskalicu, palio sam i gasio traktor jedno 20 puta, sve na kratko i bez mogućnosti da alternator nadoknadi onu energiju koju je akumulator dao anlasovanjem. A narednih dana traktor nema posla i neće se paliti. Znači da neće biti u prilici da alternator dopuni akumulator (kao npr. u slučaju da sutra idem da orem i traktor radi 10 sati bez svetala) i onda bi trebalo ga malo dopuniti punjačem da ne stoji dugo tako poluispražnjen. Ako se to ne učini on će malo sulfatizirati i to se neće primetiti dok je leto, pa ako se takve situacije dese više puta da akumulator stoji duže vreme poluispražnjen, on sve više biva oštećen bez mogućnosti oporavka.

Дали може да се провери алтернатор дали пуни преко ел мотора са компресора ременице су исте могао би ел мотор да искористим као погон е сад не знам где шта да повежем због побуде?

Nazad
Vrh