Akumulatori

Primetim danas da mi traktor slabije vergla i rekoh ajde da pogledam akumulator,kleme kad ispod njega sve belo od oskidacije. Podignem ga i odozdo kaplje iz njega kiselina. Pukotina nekih 7-8 mm. Od koje li je muke to puklo i ima li tu leka (necim da se prilepi :haha:) ili da kupujem drugi?

Poslednja izmena:
Све је у реду са пуњењем и алтернатором електричар прегледао све.Код мене је топла црвена ево за 4 дана ће бити 24 месеца.

Da ne ureknem... koliko me secanje sluzi a sigurno ima 20god da mi akumulator nije crkao ispod mladji od 4 god. a nisam bas neki kavaljer pri kupovini istih...u skorije vreme najmanje me sluzio onaj juselov silver od 143A oko 4 god a imam Teslu, Magnum, Toplu vise kom. trenutno na vozilima

Poslednja izmena:
Ko može da se otvori, Exide(48 meseci garancija) ili Varta gold(mislim da je 37 meseci).
Druga krajnja opcija je kupovina najjeftinijih mađarskih akumulatora u Metrou, sa 24 meseca garancije(koja može da se ostvari bez problema).

Ja sam se baš kockao, al kockar nisam bio,kupio sam u prodavnici akomulator koji su bili za povracaj i bez garancije u pola cene,al slovenački i radi još uvek.

Meni nijedan ne pređe od ovih novih garanciju.
Tako ih rade exide je super palio.
Sad kupim najeftiniji i amen.
Džaba cijena koliko je garancija toliko traje.

Probaj Optima bateriju, bolje od toga ja nisam video ni čuo... Kod mene na Claasu je Optima od 50Ah 2015 došla s kombajnom iz Švajcarske, i danas pali ko metak...

А жуто-плави оловни "Аком"? Ја пролетос узео баш 100-амперски за 549-ку за неких 12 'иљада са 36 месеци гаранције.

Za Optimu jedan prodavac kaže da je isti slučaj kao i sa ostalima.Može da te služi dugo a i ne mora uopšte a skuplja je 100% od ostalih u istom rangu.

Svejedno mi uzimamo nove uvek sto jeftinije… a polovne sam naletao sa auta od prve ugradnje skinu ga kd je 4 godine a onda kod nas ide jos 5.. naravno uparimo dva da dobijemo amperazu…

Nazad
Vrh