Akumulatori

Procitao sam ovde u ovoj temi negde postupak punjenja onih akumulatora za autice za decu. Pored klasicnog pocetnog punjenja, akumulator se prebacuje na AGM mode jos neko vreme. Ako neko zna, neka molim vas napise.

Da li se akumulator Ca-Ca tehnologije može dopunjavati sa običnim punjačem kojim se dopunjuje akumulator sa kiselinom ili postoji neka posebna fora ili punjač?

Procitao sam ovde u ovoj temi negde postupak punjenja onih akumulatora za autice za decu. Pored klasicnog pocetnog punjenja, akumulator se prebacuje na AGM mode jos neko vreme. Ako neko zna, neka molim vas napise.
Možda nije po pravilu,ali ja sam takav akumulator punio običnim starim Einhell ispravljačem. Akumulator počne da se greje posle pola sata, isključim,stavim na auto i to je to. Sestrić se pošteno navozao :osmeh:

Ima li kakve veze ako se ubaci jaci akumulator nego sto je potrebno. U upustvu od kombajna pise da treba biti oko 80 ampera ako se dobro secam, prosli vlasnik je dobio uz kombajn akumulator od 200a i s njim je lose palio jer ima preko 10 godina. Ja sam ubacio nov od 180a i pali na dodir kljuca ki mina, samo ne znam da li steti necemu jer je 100a jaci od propisanog.

Топла енерџи акумулатор 100ах гаранција 36 месеци,стао- алтернатор пуни 14,3 и у сервису кажу да је акумулатор надуван или шта већ...имам фискални оверену гаранцију.Данас треба да добијем коначан извештај али имам осећај да се одговорност пребацује са продавца на сервисера и обрнуто...Видећемо шта ће бити...

Garancija je tu čisto da imaš sa čime da se za.ebavaš i vozikaš tamo vamo dok oni skidaju odgovornost sa sebe.Čim je naduvan reći će ti da je alternator prepunjavao i tu je kraj.

Pa garancija je za fabricke greske,sto u slučaju akumulatora znači da nije lepo formiran ili da je neka ćelija u prekidu,sve ostalo odbijaju.

Ja sam prestao da reklamiram i da kupujem zvučna imena,kupujem neku franšizu Monbat akumulatora,jeftin je podosta,a izguraju dve tri godine.

Meni se Proatomic za 2 godine 2 puta ispraznio. Prvi put, posle par meseci od kupovine, sam od sebe, reklamirao ga, oni ga dopunili, i drugi put, 25 meseci od kupovine. Automobil nije vožen 10 dana i ispraznio se. Mislim da je to đubre od akumulatora. Traktor nekada ne palim po tri meseca i upali kao od šale.

Čim auto nisi palio neko vreme, a akumulator prazan, velika verovatnoća da ti negde izvlači struju, radio najčešće

Ja koristim silver horse i zadovoljan sam. U traktoru imam od 180a star oko 2-3 godine i pali kao prvoga dana. Skoro sam uzeo isto od 180a za kombajn ali sam ga ubacio u traktor a stari iz traktora u kombajn bas da vidim imali kakve razlike. Traktor je palio isto kao sa starim tako da sam zadovoljan zasad.

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Čim auto nisi palio neko vreme, a akumulator prazan, velika verovatnoća da ti negde izvlači struju, radio najčešće
Meni se isto desilo 2 puta na 558 sad nakon zetve kada je stajao po nekoliko dana. I isto tako napunim ga upali kao mina, vozi se, pali, gasi, sutradan sve normalno rekoh mozda mi ostao kljuc nisam bio siguran. Sledeci put kad opet nije vozen 7-8 dana ulazim ja i bas proverim kljuc izvucen sve deluje normalno kad ubacim ja kljuc on ni da zavergla. Opet dopunim upalio i radio ceo dan bez problema. Sad je opet ostavljen nekoliko dana i izvukao sam mu kljuc skroz jer sam se plasio da mozda nesto braca nije u redu pa po nekad napravi kontakt i sad cemo da vidimo za neki dan sta ce biti..

Sta kod njega moze da izvuce struju ako nema kontakta u bravi ? Jedino ako negde ima spoj na direktno.. 🤔

Moji akumulatori su bez ikakvog odrzavanja, cak ni nemam punjac a masine stoje po nekoliko meseci. Kada je normalna godina traktor stoji od jeseni do prolecnih radova. Kombajn isto tako, kada se odradi kukuruz stoji do jula. Jedino znam posuditi punjac kada pecem prase ali vecinom ne posudim.

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Ja sam prestao da reklamiram i da kupujem zvučna imena,kupujem neku franšizu Monbat akumulatora,jeftin je podosta,a izguraju dve tri godine.
Monbat je jedan od naj proizvodjaca akumulatora. Vrlo, vrlo ozbiljan i imaju opasan razvojni tim. Rade akumulatore za NATO i vojsku.
Odrzavanje je jedino sto moze pmoci akumulatoru da traje dugo bez problema. Punjenje odgovarajucim punjacem nekoliko puta godisnje ce mu produziti radni vek.

Nazad
Vrh