Sve je lepo sve je divno, uvazavamo tudja misljenja. Sve super...
Al to samo dok se klima glavom na moju pricu. Sve sto nije tako ne valja, trovanje ludiranje, spominjanje dedova, tradicije...
Moze li diskusija ici bez te sujete ili jok, "ja sam najpametniji"?
Koga zanima neka se bar raspita malo, pismeni smo svi, kako je alambik nastao i koja mu je bila prvobitna namena.
Da skratim put - sluzio je za destilaciju etericnih ulja nekadasnjim alhemicarima medju kojima je bio i autor periodnog sistema elemenata koji je inace, gle cuda najvise eksperimentisao sa alkoholima.
Prakticni podatak je da metil alkohol kljuca na 66 stepeni celzijusa a etil alkohola na 78,37 stepeni pa ako neko moze da napravi pregrade po kazanu i termoizoluje metil alkohol pa da mu ide tek na kraju a ne na pocetku, taj je jak kandidat za Nobelovu nagradu.
Mogu i ja pricati da su mi 5kolena unazad preci bili kovaci al dzaba kada ne znam ni potkovicu da iskujem. Mozda bih mogao ali ne bi bilo kao oni sto su pravili sa onim sto su tada imali.
I zajebte vise te price u isti kos industrijske secer kvasce i enzime. Ako fali iskustva u tom polju onda bolje se primiriti pa procitati i svojom glavom razmisliti i napisano pa onda dati sud. Retka glupost i sramota je pljuvati sve ono sto ne poznajete i novo vam je