mirosti
Član
Ne diraj to ništa. Biće posle nekog vremena, zavisno gde je čuvaš, i samo od sebe 19 gradi.
Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mozemo poredit, ali od iste vrste voca, ja sljivu nemam ispeci ti expertu jabuku pa nju donesi bez obzira sto imas ultra - mega dedin pro kazan.Ne bežim od toga da se moja rakija javno proba, ali samo pod uslovom da i ovi što me pljuju donesu svoju.
Eto, čisto da se vidi, čije se piće radije pije, pa ako se moja radža proglasi neprikladnom za konzumaciju, možda budem razmislio da je vreme da nabavim neku preporučenu knjigu za pečenje rakije i u potpunosti pređem na novu tehnologiju.
Nabaviću i teglice, ima ih čini mi se dosta u kafićima..
Prvenac se odvaja dok se oseti da ne valja, rakija se sece vislje jer kada na luli padne ispod 20 gradi krecu vece kolicine metanola da izlaze.Meka išao na oko 10 gradi a prekidao 5 na luli, prepek 21grad , sve je ok i rakija pristojna . Bacio prvenac prepreka oko 350ml . Samo još da vidim kako da je smanjim jer mi nije 50c za piće
Čekaj, 'oćeš da kažeš da ti i ne pečeš šljivu, ali si stručan da kažeš sve o tome?Mozemo poredit, ali od iste vrste voca, ja sljivu nemam ispeci ti expertu jabuku pa nju donesi bez obzira sto imas ultra - mega dedin pro kazan.
Nezgodna situacija.Mikes hteo bih da te pitam za mišljenje kako bi se ti ponašao u sledećoj situaciji. Imaš kazan od 100 l, a na drugoj strani imaš 35 l neke meke rakije. Da li u kazan za prepek sipao samo tu rakiju ili bi ipak dodao vodu? Bar nekih 25-30 % od količine meke.
Tako uglavnom peku dunju. U lozu dodaju malo komine od dunje i dobiju "pravu" dunjevacu.Nezgodna situacija.
ima još nešto što je u praksi izvodivo.
Može se u kazan dodati komina od voća, ako je ima, zajedno sa mekom rakijom i onda se to sve peče zajedno.
Ko nezna za bolje..Moze i od jabuke jako lepa rakija da se napravi ali kao i svo jabucasto voce, zahteva dosta truda