Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne znam koliko to sporo ili neizvodivo može nekom izgledati, i nije ni blizu kap po kap, ali se tako radi destilacija rakije ako hoćeš kvalitet. Nije 3 litre na sat nego 5, na svakih 100 litara kljuka, ili meke rakije. U destilaciju se ubraja i vrijeme zagrijavanja kazana prije kretanja rakije, a ono treba biti negdje oko sat i pol.Ko toliko dugo cijedi, je li ti tako peces?
Ako je kazan od 100 l pa se pece 8 sati rakija do bi izaslo npr. 25l, to znaci 3 litra po satu - ne znam moze li biti toliko tanak mlaz i to je onda vise "kap po kap sistem".
I jos ne znam kako odrzavati vatru konstantnom da bi izlazilo tako malo.
Znači ušur je u pitanju. Sad mi je "razumljivo" i ono hvatanje prejake meke rakije....Ja bih se obesio o prvu krivu vrbu kad bih morao da teram rakiju 5 litara na sat. Šljiva rodila, svi imaju po 4 -5 kazana i ja to moram da završim u toku dana. Znači od 6 - 7ujutru do 22 - 23 sata uveče, (5 kazana po 160 litara i prepek)... ... Mission impossibil.
Nema potrebe da me moliš da bi dobio odgovor na pitanje, ali isto tako ne vidim potrebu i svrhu za ovakvu drskost i aroganciju....kratko i jasno,bez mnogo strucnih termina i okolisanja...
Mogu, ali neću.
Nema potrebe da me moliš da bi dobio odgovor na pitanje, ali isto tako ne vidim potrebu i svrhu za ovakvu drskost i aroganciju.