bezec
Član
Jedino ti trebaš to uraditi, zato što si joj nepotrebno oduzeo vodu prvom destilacijom, i ne samo vodu. Ne samo da trebaš nego po meni i moraš, jer kod tebe malo bukvalno rečeno od dva zla biramo ono manje. Ako na narednim kazanima, kao što sam ti rekao, spustiš jačinu meke rakije i dodaš vodu do nekih 10% onda ni zlo nije više tako kako bi inače moglo biti.
Druze moj,ne mogu da kazem da sam nesto iskusan u pecenju rakije ali ne mogu ni da kazem da to prvi put radim,pokusavao sam da pravim rakiju od od raznog voća - nekad sa vise uspeha ,nekad sa manje upeha i bas zato mi je svaki savet dobrodosao jer znam da ne znam dovoljno...ali nekad imam utisak da se ne razumemo potpuno a znaci mi i tvoj savet i misljenja drugih. Pisao sam i ranije da mi je upravo to problem sto curi dobra i jaka rakija do odredjene količine i onda naglo krene da bude gorka/kisela (i to je bas mnogo gorko da kad je probas ne mozes da je progutas koliko je to gadno) i naravno da nisam hteo da pustim to da mi se izmesa sa ostatkom. Znaci,po kazanu imam oko 40 litara od 45% jer dalje ne zelim da je mesam sa onim sto istice i ako tu gresim onda mi direktno kazi : ej druze, "tu si joj nepotrebno oduzeo vodu prvom destilacijom, i ne samo vodu" - da li sam trebao da pustim tu gorcinu da se izmesa sa dobrom rakijom? Evo i pre dva dana pekli i opet isto - imam sad 160 litara od 45% koje hoću da prepečem... Treabalo bi da kazem da sam i godinama unazad pravio na isti nacin ali nikada nisam imao problem da ne mogu da dobijem meku rakiju iz prve destilacije. I jos jedno pitanje : ( kazes " Ako na narednim kazanima, kao što sam ti rekao, spustiš jačinu meke rakije" ) kako da spustim jačinu meke rakije? Evo već 4-ti kazan isto se ponavlja sto znaci da je velika verovatnoca da ce se to isto desiti i sa narednima.