@ dfiskal
Naravno, moram i to da vas podsetim da i kod destilisane vode postoje "frakcije",glupo mi je da i to objasnjavam.. ono... najcistija,manje cista... "tehnicka".. itd..Znaci, voda kupljena u apoteci,sa sertifikatom,nece vam nikada,zamutiti rakiju.Svaka druga,"tehnicka" , svemirska itd hoce
Psssssss, nemoj da te neko čuje. Kakve frakcije, kakve nebuloze u vezi destilovane vode. Bože me sačuvaj, kakve gluposti. E ovo nisam očekivao da ću pročitati ovde.
Šta je u suštini destilovana voda.To je takva voda koja je oslobođena minerala koji su prirodno rastvoreni u pijaćoj vodi.Prilikom destilacije vode, kada krene ključanje u aparatu za destilaciju i kada se nastala vodena para kondenzuje u hladnjaku, nema tu ničega osim vode,tj. ne nastaju neki sporedni proizvodi koji mogu smetati, međutim postoje 2 i 3 puta demineralizovane, radi sigurnosti da se nije nešto "provuklo", ali to je za laboratorije (u eksperimentima koji zahtevaju izuzetnu čistoću hemikalija i rastvarača) i ona se ne koristi u industriji pića i hrane. Ali da prilikom destilacije vode hvatamo frakcije
, stvarno
Pa šta vi mislite od čega se pravi ona nazovi "apotekarska". Potpuno glupiranje, to je samo da vam drmnu više novaca iz džepa, a suštinske razlike nema sa tzv. "običnom" destilovanom vodom. Možda je propuštena kroz još neke filtere i to je to.Samo suvišan trošak, i izmišljanje tople vode.
Po meni, a i sa hemijske strane, destilovana voda pravi disbalans u organizmu pošto ona ne sadrži nikakve mineralne elemente (ispravan naziv za destilovanu vodu je "demineralizovana voda" ), pa po zakonima hemije dolazi do rastvaranja kostiju i izvlačenja minerala iz njih i ostalih organa, što vremenom može napraviti strašan cirkus u organizmu, pojave raznih bolesti idr.Tako, nemojte da se igrate sa destilovanom vodom, a nikako je nemojte piti.
Ja kada pravim rakiju i potrebno mi je da razblažim ( što je i tehnološki ispravno sa vodom a ne sa patokom), ja lepo nabavim Eko vodu, ona sadrži nizak sadržaj minerala, ne muti rakiju, a može se nabaviti u bilo kojoj prodavnici za male novce. I što je najbitnije je da je zdrava i višak se lepo može utrošiti za piće.
Post je spojen: [time]петак, 12. новембар 2010. 03:42:24 CST[/time]
I jos nesto, na 10 litara prepeka 0.853 ml vode skida tacno 1grad (2.5% alkohola),znaci ako imamo 24 grada a zelimo 20gradi na 10 l dodajte slobodno ,4x.0,853 destilovane vode i dobicete 20 gradi (50% alokohola).
NE smeš sebi dozvoliti ovakve fatalne greške. Mililitar (ml) i litar (L) nije isto.To što si ti napisao da treba dodato 0.853 ml to znači u hemiji dodati nepun 1 cm3 destilovane vode, i kada to dodaš rakija neće ni mrdnuti sa svoje jačine. Valjda treba da se doda 0.853 litara, što je ispravan podatak, i to će napraviti neku promenu.Na takvim fatalnim greškama ponekad visi nečiji život i imaj u vidu da ovo čitaju ljudi sa strane i ako neko posluša nečiju nenamernu glupost, ode život.
Drugi put pripazi i