nesto2
Član
Mene kod nje (jabuke) iskreno nervira (a inace je pipav posao da se to izbegne) to sto jabukovaca svaka zaudara na seme i semenu lozu. Pitka je dosta i ako se dobro izdrobi, zna i da potece lepo. Kruska i jabuka su po nekim prosecima priblizne vrste sto se tice voscnog secera ali su obe zapatile bolest zvanu intezivni uzgoj pa se tesko moze kupiti jabuka sa ukusom i mirisom ili kruska sa ukusom i mirisom. Bezukusne su i preduvane. Kod kuce sto imam posadjene su i sitnije ali ukusnije i sladje nego kupovne. Kruska pogotovu. Viljamovku kada kupis za rakiju, mala je sansa da ces dobiti rakiju sa aromom. Bezukusan alkohol se dobija.
Za dunju mislim da velika vecina konzumenata rakije ni ne zna kakvu bi aromu trebala da ima rakija jer je vecinom krstena vestackim aromama. Jako mali randman rakije i nezgodno vreme zrenja. 4-5 sezona sam svasta probao i nikada nisam bio zadovoljan rakijom od dunje.
Jabukovaca je jedino dobra sto lako se proda jer je najjeftinija a i cena samog voca je povoljna. Sto kaze jedan moj poznanik, "za 3t jabuke ti samo 3 dobra pijanca i posao je uspesan"
Za dunju mislim da velika vecina konzumenata rakije ni ne zna kakvu bi aromu trebala da ima rakija jer je vecinom krstena vestackim aromama. Jako mali randman rakije i nezgodno vreme zrenja. 4-5 sezona sam svasta probao i nikada nisam bio zadovoljan rakijom od dunje.
Jabukovaca je jedino dobra sto lako se proda jer je najjeftinija a i cena samog voca je povoljna. Sto kaze jedan moj poznanik, "za 3t jabuke ti samo 3 dobra pijanca i posao je uspesan"