Колика вам је просечна добит од 1ha земље?

Како није битно где се налази???Нису аренде свугде 350 евра и зараде 600 евра по хектару чисто.Ако се неварам,ипак је некретнина тамо где сам написао,а тамо ћеш тешко извући ту лову.

Ај здраво..

Ако теби податак Чантавир није довољан у вези тога, онда стварно не знам.

Ovakva tema da se nekome samo tako raspolazu racuni kao nekom finansijskom inspektoru mislim da nije ni potrebna! Covek ne pliva u ovim nasim vodama osim sto ga zanima na kakav nacin da uzima i on od arende 1000 e po ha!:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Ljudi, covek je lepo pitao za dobit. VI ga napadate, da je ovo ili ono.
Mozda je pare zaradio u inostranstvu, mozda je nasledio, mozda ukrao. Mene licno ne interesuje odakle mu 100000e, da kupi 10ha zemlje.

Da ja pokusam da malo da ti pomognem. Ako hoces da odradis ful agrotehniku, treba ti od 60000-70000 dinara po ha,ako imas sve masine, na to dodaj rentu po kojoj mozes da izdas zemlju. Uzmi neke prosecne prinose za kulture koje planirao raditi. Pa racunaj.
Ostace u proseku 200-300 po ha.

Sad nesto konkretno hektar moze da bude 0 NULA e ako je dedovina to je trajno dobro ili samo kamata ako je na kredit kupljeno ili 700e arenda ako je cena paprena,a prinos npr soje od 0.5-4t/ha sa cenom od 300-550e/t,a obrada moze da bude ako kupis seme,djubrivo,hemiju i platis usluge oko 600e/ha ili da radis bez djubriva,svoje seme i masine,kupis naftu i hemiju pa te kosta 100e/ha,ostalo ti je zarada pa racunaj. :ppozdrav:

Дакле, рачунамо да је земља боља, рецимо прве 3 класе. Свакако да зависи од временских услова, културе, улагања, али сигурно се после неколико година може направити неко очекивање, уложио сам толико, очекујем толико, дакле на крају сезоне добит је толика.

Колико остане кад се све сабере и одузме од 1ha?
Vidim neko je spomenuo da ti je zemlja u Čantaviru?Jel imaš tamo i napuštenu farmu krava?Mi smo se upoznali jednom prilikom

Кад би се определио да радиш сам земљу јел би живио тамо или би путовао у сезони???Јер ти је и то још додатни трошак или плаћаш гориво за ауто,или купујеш карту за Ласту или мораш купити или изнајмити неку кућу,стан,имање,... тамо.

Кад би се определио да радиш сам земљу јел би живио тамо или би путовао у сезони???Јер ти је и то још додатни трошак или плаћаш гориво за ауто,или купујеш карту за Ласту или мораш купити или изнајмити неку кућу,стан,имање,... тамо.

Путовао бих, али бих ишао пешице, ем је здравије, чис' ваздух и то, ем се уштеди...

Ja mislim daste vi gospodine totalno promašili forum... kolko čitam kad vam neko odgovori i potrefi tamo gde boli odma provokativan odgovor tj spocenjivanje pa mante se toga ako nismo Gradjani tj ne zivimo na asfaltu imamo i mi neke škole :ppozdrav:pa znamo šta namse isplati a šta ne a to delimo sa onim koga poznajemo ili skim saradujemo a ne NN,osobi:ppozdrav:

Путовао бих, али бих ишао пешице, ем је здравије, чис' ваздух и то, ем се уштеди...

Obzirom da ti u lokaciji pise BG za mesto prebivanja a do sada nisi niti u jednom postu pomenuo drugo mesto stanovanja razmisljanja sam da ti nas zezas jos od prvoga vagona ili ti strane ove teme. Jeste da je ova tema posla putem koji ne treba, ali od moga upozorenja (pre nekoliko postova na ovoj strani) nije bilo off postova sem tvoga citiranoga posta pa ti savetujem da se uozbiljis i nastavis pisanje u skladu sa naslovom teme.

A kako znamo Peet i ja ko je i šta je Catepilar.

Čovek se celo leto ovde interesovao oko arende, ugovora, cena. To što većina ne čita, ne samo njega nego i bilo koju drugu temu pa se ista pitanja stotinama puta ponavljau na istoj temi je druga stvar.

Postavio je temu i konkretno pitanje. Ko je rad da odgovori neka odgovori, ko nije neka ne traži čarke.

Čovek živi u BGD i kupio je zemlju negde u mojoj okolini.

Ide dobrim putem, prvo skupi informacije pa uđi u biznis. Pristojno traži pomoć.

U pravu je Janosh kada kaže da je ovo kao da te napadne "čopor lutalica".

Dalje ne komentarišem.

Poslednja izmena od urednika:
@ccaterpillar

Ja pazljivo citam. Po pravilima foruma duzan si da uneses mesto prebivanja ili opstinu kojoj pripada tacno mesto prebivanja. Niko ti nije trazio L.K. Za tvoju licnu imovinu niko ovde nije zainteresovan.

Poslednja izmena:
@ccaterpillar

Уопште није провокација питање,и уопште није ван теме...а ти ако сматраш да је тако,толико било од мене на ову тему.

Ај здраво...

Poslednja izmena od urednika:
@ccaterpillar

Ja pazljivo citam. Po pravilima foruma duzan si da uneses mesto prebivanja ili opstinu kojoj pripada tacno mesto prebivanja. Niko ti nije trazio L.K. Za tvoju licnu imovinu niko ovde nije zainteresovan.

Ја сам поштено одрадио своје код уписа на форум, само што нисам знао да овде има много знатжељних људи.

Ја сам поштено одрадио своје код уписа на форум,

Onda nemoj se zezati kako ces pesaciti od BG do Cantavira ili ne znam gde vec. Trazio si pomoc i ko hoce da ti odgovori nek' izvoli a da cistim temu u nazad nemam dovoljno vremena, ali garantujem da od moga upozorenja ce biti cista i sadrzajna...i normalno bez uvreda ni na ciji racun.

Da pojasnim svima pa i samom autoru teme,da je autor teme postavio pitanje koliko se ima prihoda po hektaru godišnje,neko je odgovorio svako je skoro ponudio po jedan korektan odg i ako je ratarstvo u pitanju ili voćarstvo,bilo je lepih navedenih primera čak je gospodin ccaterpillar po nekoga i pitao da mu pojasni bliže i u vezi malina,čini mi se još u vezi nečega,pa su posle toga krenule mogu slobodno reći prozivke sa obe strane i članova koji su pisali tj odg u temi i autora teme pa i izmedju samih članova koji su se prozivali i repricirali jedni druge,tako da je tema počela da liči na samu srpsku skupštinu gde svako svakog replicira i proziva bez razloga...I verujte mi da tema izgleda onda jadno i očajno za čitanje,čovek je kupio 10h zemlje dao je ili planira da je da u arendu postavio pitanje da vidi šta mu se više isplati,OK pitajte neka vam odgovori ko želi(i ja sam vam u jednom postu dao primer) vi se preračunajte ali do kraja izlazi da sam autor citira i podsprdava se sa skoro svakim odgovorom u temi što ni malo nije lepo niti kulturno sa vaše strane,a takodje isto nije ni lepo sa strane nekih članova koji su isto na takav način počeli provocirati i podsprdavati autora teme,čovek je kupio zemlju njegova je kako i šta i odakle to uopšte nije bitno,smirite se ljudi spusti te loptice ipak ne čitaju ovo samo članovi foruma nego još 10x više ne registrovanih ljudi(da kažem gostiju).Svi smo ovde poljoprivrednici i sa jedne i druge strane Save i Dunava...I svi smo u istom kazanu

Nazad
Vrh