Колика вам је просечна добит од 1ha земље?

Ljudi odlutali ste veoma daleko i opet se po ko zna koji put pokreću svađe,uvrede,prepucavanja.To tako ne ide niti se dozvoljava.Čini mi se da će tema pod ključ ili u Trash can.

Чекај бре, јесам ли ја луд или неко даје 1000€ по хектару за аренду?
Covece 2 dana ti to objasnjavam i ti tek sad shvatas.55 000 je cena za stocare ,oni dobiju oko 200 hektara da to podele po kao MALOJ ceni.Onda oni prodaju Ikrasu iz Sasa ili Mitnaverima po 75000 i uopste je ne rade,uzmu 20000.Ja kad sam ponudio 50000 za neku njivu od 106 ha svi mi se smejali na licitaciji.

- - - - - - - - - -

Ovde ima svega a najmanje korisnih informacija.
Sve su ovo korisne informacije.

Ovde ima svega a najmanje korisnih informacija.

Мени су корисне, уопште, тај однос улагање-добит-аренда је суштина труда и рада у овом послу.

- - - - - - - - - -

Covece 2 dana ti to objasnjavam i ti tek sad shvatas.55 000 je cena za stocare ,oni dobiju oko 200 hektara da to podele po kao MALOJ ceni.Onda oni prodaju Ikrasu iz Sasa ili Mitnaverima po 75000 i uopste je ne rade,uzmu 20000.Ja kad sam ponudio 50000 za neku njivu od 106 ha svi mi se smejali na licitaciji.

Значи неко плати толике паре, а онда њиву нико не ради. У чему је штос?

Мени су корисне, уопште, тај однос улагање-добит-аренда је суштина труда и рада у овом послу.

- - - - - - - - - -

Значи неко плати толике паре, а онда њиву нико не ради. У чему је штос?
Nemam pojma,u sredu sam bio na rucku sa tim rekorderom od 129 000 dinara i prica mi kako je imao 1800 kg/kj suncokreta na parceli koju je platio 89000/ha??????Racunam 50000 arenda po kj,meni je ulog 39000,89000 ukupno ulog a dobio 1800*40,72000 dinara/kj???????????????????????

Nemam pojma,u sredu sam bio na rucku sa tim rekorderom od 129 000 dinara i prica mi kako je imao 1800 kg/kj suncokreta na parceli koju je platio 89000/ha??????Racunam 50000 arenda po kj,meni je ulog 39000,89000 ukupno ulog a dobio 1800*40,72000 dinara/kj???????????????????????

То је онда заузимање земље да је не би добио неко други...

Poslednja izmena od urednika:
ДаклеМ, овде смо срачунали да је добит по ha у ратарству око 500-600€.
У међувремену смо добили и информацију да је у околини Инђије могуће да неко плати аренду 1000€ за ha.

Ја из тога могу само да закључим да је много боље помучити се да нађеш правог закупца него да радиш своју земљу.

Poslednja izmena od urednika:
Dobiti na poljoprivredi, zemljoradnji neko ima vise neko manje. Sve to zavisi od niza faktora. Od kvaliteta zemlje, vremenskih prilika, svote ulozenog novca,,,

Primetio sam da ponajvise bar ovde na forumu kukaju ljudi koji po pisanju i najvise prihoduju. Ti isti ljudi kukaju 24 casa u temama vezanim za subvencije, a koliko vidim hvala Bogu lepo prihoduju. Svake godine kupuju poneku novu masinu, poneko jutro zemlje,,, Sot me moram reci raduje. Uopste nevezano za nase sporenje i neka neslaganja.

Kolega ja za vas imam konkretan predlog ako tražite pomoć: čini mi se da imate neku zemlju koju dajete u zakup , a sada vas zanima kako bi bilo da sami radite . Dakle recimo da imate 10ha zemlje , izdajte u zakup 9 ha a 1 ha uradite neku kulturu .. Nemorate da kupujete mehanizaciju nego uradite jedne godine sa plaćanjem usluga , i imaćete kompletnu sliku kako to funkcioniše pa se odlučite sami .

ДаклеМ, овде смо срачунали да је добит по ha у ратарству око 500-600€.
У међувремену смо добили и информацију да је у околини Инђије могуће да неко плати аренду 1000€ за ha.

Ја из тога могу само да закључим да је много боље помучити се да нађеш правог закупца него да радиш своју земљу.
To si mozda ti sracunao,600 e/ha mozes da imas samo na svojoj zemlji,izvanrednog kvaliteta u ekstra godini.Stavio sam link iz Golubinaca a mogu i kopiju iz opstine sa licitacije drzavne zemlje.Za ovo trece si u pravu.

Kolega ja za vas imam konkretan predlog ako tražite pomoć: čini mi se da imate neku zemlju koju dajete u zakup , a sada vas zanima kako bi bilo da sami radite . Dakle recimo da imate 10ha zemlje , izdajte u zakup 9 ha a 1 ha uradite neku kulturu .. Nemorate da kupujete mehanizaciju nego uradite jedne godine sa plaćanjem usluga , i imaćete kompletnu sliku kako to funkcioniše pa se odlučite sami .

Наравно да је ово опција, али ми то не смета да у међувремену прикупљам информације, између осталог и овде.

To je čisto pranje para (nije jedini), ili on tu cenu nikada neplati (takođe nije jedini), trećeg NEMA !

Молим модератора да прекине ове личне прозивке јер немају смисла, шта неко одавде може да зна о савести других?

Како није битно где се налази???Нису аренде свугде 350 евра и зараде 600 евра по хектару чисто.Ако се неварам,ипак је некретнина тамо где сам написао,а тамо ћеш тешко извући ту лову.

Ај здраво..

Nazad
Vrh