Šta ste radili danas?Jedanaesti deo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lele blago vama kad ste sredili sve traktore.... Ja sam oprao sve masine podmazao ubacio u supe... Danas sam ceo dan bio oko masina,proveravao antifriz,proveravao pritisak u gumama,premazao tanjire na tanjiraci sa preradjenim uljem i tako redom,oprao prikolice.... Ostaje neoprana Rakovica i Belarus da zavrse zimsko oranje jos 4h...

Juče sam bio u svatovima, a danas sam vilenio. U stvari bio sam vilenjak!
Da li se tako kaže onaj koji radi vilama?
U glavnom, doterao sam i poslednju kompoziciju baliranog tulaja. Posle ćemo videti šta ćemo za njam-njam a šta za loženje. Sad ostaje još đubrenje veštakom i stajnjakom za jare kulture, pa zimsko oranje.

Poslednja izmena:
Danas je bio muzicki dan za mene, prvo u auto nazad ubacio zvucnike (vise od pola tapacirunga morao da skidan, celu klupu...) pa onda malo menjao radio u traktoru, pa slagao krndiju po dvoristu I na kraju otisao na oranje ali sam odustao jer niti Ferguson moze da ore sa 2 brazde, niti je to plug za duboko zaoravanje. Sutra nastavak oranja sa jednobraznim.

Ja danas čistio ovu parcelu ,i sve mi naum oni snimci što smo neki dan gledali na forumu kada kombajni siliraju uvakvo drveće u prikolice. Na ovoj njivi 3 ha. bi bilo makar 100 prikolica drveta. Koja je to energija a nemogu je iskoristiti.
263bq03.jpg
23kymap.jpg

Ja danas čistio ovu parcelu ,i sve mi naum oni snimci što smo neki dan gledali na forumu kada kombajni siliraju uvakvo drveće u prikolice. Na ovoj njivi 3 ha. bi bilo makar 100 prikolica drveta. Koja je to energija a nemogu je iskoristiti.
Ako je ciscenje bilo masinski, moze li neka slika te masine? Radi li to neko usluzno?
Ja treba isto da cistim, a ne znam sta da radim, dal da platim neki bager ili radnike ili ...

Kod nas takvo rastinje u profilima kanala i oko kanala čiste bageri sa tarupom umesto kašike na radnoj streli. Tako može da sa malo pomeranja zahvata prilično široko, a i jaki su ti njihovi tarupi, mogu omanje drvo da savladaju.

Inače, juče sam bio baletan. Valjda se tako kaže onaj koji ređa bale na kamaru.

Poslednja izmena:
Farmer II@
Utemi o tarupima u postu 384 imate sliku mašine baš za ove stvari . On je radio ovoj firmi 400 e. po ha. Ovde sam ja pravio put za parcelu u kojoj sam posejao kuk pa treba da udjem sa kombajnom ,a čišćenje obično radim u julu i avgustu jer jedino vatra može da ostavi čistu parcelu ,a svaki drugi pokušaj je besmislen i uvlačiva vas u dodatna ulaganja. Radnici su takodje dobro rešenje a najbolje je zimi zbog preglednosti ,jer ostavljaju rastinje na gomile kojima je takodje lako suditi sa šibicom ili pak voziti u prikolicama kući i pokušati nekako koristiti za ogrev.

Ja sečem sa ovim stim što ovo neusitni nego ga složi u red pokral točka kao rotaciona i rastinje je maltene u punoj dužini.
16h2a8j.jpg

Danas ceo dan oranje.... JZa sutra ostao jos 1h i kraj za ovu godinu... Pranje traktora plugova i u supe... I cekamo kisu i sneg.. :osmeh:

:osmeh: MAda asocijacija na 306 je bila zbog felni sa 4 rupe i prednjeg dubokog branika. A kleber jer ima gotovo istu saru, a tek sad procitah natpis sa slike.

slik-Kleber-krisalp-alu.-febo.jpg

Kako malopre nisam uspeo da upalim stoladina, moja pretpostavka da je u pitanju alnaser, sledi traženje majstora i potom popravka. U principu deluje jednostavno, ali iz iskustva verujem da će pojesti veći deo mog dana.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh