Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

Намештао неки лустер из Икее... Еј!... ми Никола Тесла и Пупин и Миланковић и Свети Сава и Свети Николај... Швеђани брали бобице и јели ћуфте... Али постали паметни... тако једноставна решења и брате направљено да свако може да схвати и да намонтира...
Ми још увек правило десне стране у вожњи...

Ovde sljunak vade samo iz Vrbasa i Save iz vodotoka ,nema kopanja majdana , ko zna otkad.
Kad smo kod guma , majdana i slicno... komsija radi ogradu za stoku na originalan i jeftin nacin .
Velika povrsina je u pitanju ko zna mozda i pedesetak ha , to je nebranjeni dio kraj rijeke , starace , rupace ,majdani ,šuma , staro korito rijeke i tako to , neravan teren . Drzi one crne krave i bikove ,kako se vec zovu , škotski kako li... skuplja gume stare po firmama , uglavnom mu pašu kamionske po protektirnicama koje su neupotrebljive ali i auto osim malih 14ki..., stavi par komada jednu na drugu ,malim bagerom ubaci zemlju unutra . Nema sanse da ih pomjeri stoka , i tako redom. Meni se licno ne svidja ,u smislu sta ce biti snjima u buducnosti , ali radi poso.

Poslednja izmena:
Otpad kupuje,ovi sto rade reciklazu gvozdja ,ne svi,ali znao sam jednog u gradu koji je kupovao prosle,pretprosle godine.Cena nzm.

Neko daje pare za gume ili dajes njemu pare da nosi?
5din kg ima kod nekih i po komadu 25din putničke,150 din teretni, a mnogi nece da plate ni tih 5din, kažu ne isplati se jer ima mnogo posla da se preradi.Rusili kod nas hale gde je imalo preko 1000m2 gumenih podova, gumu skidali i bacali na gomilu, neko se setio pa pitao da uzme tad bila 10din/kg otpadna guma uzeo dobre pare

I ja volim kad su rumeni,(mada ni ovima nista ne fali samo kad su slani dovoljno) cesto pokupimo mast, ostavimo malo da se cvarci proprze pa tu mast prospemo...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Nazad
Vrh